Aj takúto dobrotu robím vo fašiangovom období.Sú vynikajúce ,krehké rozplývajú sa na jazyku tak som sa rozhodla napísať,recept.
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
alebo
Do hrnčeka dáme mlieko vlažné pridáme 1ML cukor,soľ 1/2 ML ,rozdrobime droždie a necháme vykysnuť.
Všetky suroviny dáme na pracovnú dosku ,alebo do väčšej misy a vypracujeme vlačné cesto.
Cesto necháme nakysnuť pri izbovej teplote.
Po vykysnutí rozvaľkame cesto na hrubku 1,5 cm-2cm ostrôžkou pokrájame na kocky ,ktoré v strede narežeme a pretiahneme jednu stranu cez stred viď.foto.Takto pripravené fánky vysmažime na horúcom oleji do zlatista,hotové posypeme práškovym cukrom,Prajem dobrú chuť!!!!!
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s., a. s. © 2009 – 2021.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe – Yegon.
Made in Slovakia     Cestovanie po Slovensku

source