pt, 2. februára 2022 o 03:26
Aj keď sa to nezdá, polievka tvorí dôležitú časť nášho jedálnička a vynechávať ju na obed nie je dobrý zvyk. Polievka je zdrojom tekutín, vitamínov, štartuje tráviaci systém, takže variť sa ju určite oplatí. Aké polievky ste vlani na kulinárskom portáli Pravdy vyhľadávali najčastejšie? Pozrite si rebríček 10 najklikanejších receptov.
Na polievke záleží, ešte lepšie chutí na pekne prestretom stole.
táto funkcia je len pre prihlásených
alebo môžete použiť:
Obávate sa drastického nárastu cien elektriny? Zvýšeným platbám sa zrejme nevyhneme, dobrou správou je, že ich výšku máme sčasti aj vo svojich rukách. Prejdite si domácnosť a jednotlivé spotrebiče – naozaj potrebujete používať všetky, resp. všetky v nastavení, v akom ich práve máte? Ponúkame niekoľko možností, kde by sa dalo ušetriť.
Jeseň a tekvica, to je jednoducho perfektné spojenie. V kuchyni nenahraditeľná, vyčarujete z nej krémovú polievku, rizoto, prívarok či koláče naslano i nasladko. Okrem toho, že skvelo chutí, prospieva aj zdraviu.
Jeseň je tu, či sa nám to páči alebo nie. Aj pred vami je ešte výzva vymeniť detský šatník – zimné veci za letné? Ako to robiť rýchlo, efektívne a nestratiť sa v kope šiat? Ponúkame niekoľko praktických rád.
Sú nesmierne zdravé, obsahujú bielkoviny i ďalšie látky, ktoré prospievajú našim črevám a zdraviu celkovo, napriek tomu od nich veľa ľudí bočí. Dôvod? Nafukuje po nich. Aj plynatosť však možno minimalizovať, uznávaný gastroenterológ Ladislav Kužela ponúka svojich šesť tipov.
Ako variť lacnejšie, o tom dnes premýšľa asi každá slovenská domácnosť. Inšpirácie nie je nikdy dosť, svojou troškou do mlyna chceme prispieť aj my. Ktoré recepty vyhrali v našej súťaži o najlepšie úsporné recepty?
Najviac času vám zaberie asi strúhanie jabĺk, potom to už ide všetko veľmi rýchlo. Od prípravy až po prázdny tanier. Táto nepečená jablková torta je vynikajúci dezert, ktorý sa hodí pre návštevy i len tak, na osladenie bežného dňa.
Pre niekoho je to možno len fádne jedlo bez chuti, v skutočnosti je však cuketa veľmi cenná zelenina, ktorú nielenže možno pripraviť na tisíc spôsobov, ale ktorá aj v mnohých oblastiach pomáha nášmu organizmu. Prečo ju niekedy zvyknú nazývať aj zázračná?

source