Prekvapte hostí chutnými jednohubkami (Zdroj: GettyImages)
Ak chcete mať istotu, že hosťom ulahodíte občerstvením, stavte na jednohubky. Vždy sa totiž rozchytajú medzi prvými a nikto sa nebude okúňať s ponúknutím. Nie sú náročné na prípravu a čo je ešte lepšie – pri správnej kombinácii ingrediencií si ich chuť zamiluje každý. Aby to nebola nuda, je dobré mať v zálohe niekoľko obľúbených receptov na nátierky na jednohubky, od pálivých až po jemne krémové.
Postup: Uvarené vajíčka nakrájame nadrobno a zľahka vymiešame so zmäknutým maslom, smotanou, majonézou a horčicou. Pridáme pažítku, osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame na čerstvom pečive alebo s chrumkavými krekrami.
 
 
Príspevok, ktorý zdieľa www.PROZENY.cz (@prozenycz)

Mohlo by vás zaujať: Štyri nátierky pre pravých chlapov: Hitom je chrenová či oškvarková
Postup: Jemne zomleté oškvarky vymiešame s horčicou a nakrájanými, natvrdo uvarenými vajíčkami. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, uhorky, soľ a mleté čierne korenie. Tradičnú chuť môžeme ozvláštniť aj primiešaním bryndze.
 
 
Príspevok, ktorý zdieľa Muž v kuchyni ® (@muzvkuchyni)

Postup: Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a vymixujeme ho extra hladkej, jemnej nátierky. Na ozvláštnenie farby môžeme pridať štipku kurkumy. Kto má rád ešte viac pikantnejšie chute, nemusí sa báť ani chilli.
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Zdravé nátierky bez masla a syru, sú hotové za pár minút
Postup: Tuniaka potlačíme vidličkou, vymiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou a maslom. Pridáme nastrúhané zemiaky, vajíčka, majonézu a horčicu. Dôkladne premiešame, ochutíme soľou a korením.
 
 
Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Fečuan Fečo (@daniel.feco)

Postup: Cviklu aj vajíčka necháme po uvarení vychladnúť. Ošúpanú cviklu nastrúhame spolu s vajíčkami najemno. Pridáme prelisovaný cesnak, na drobné kúsky nakrájané uhorky, maslo, majonézu a horčicu. Vymiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme pár hodín odstáť v chlade. Na samotné jednohubky potom netreba veľa, postačí zdobenie pažítkou a vlašskými orechmi.
Mohlo by vás zaujať: Na raňajky, pre návštevu alebo k televízoru: Zoznam viac ako 40 overených nátierok sa vám vždy zíde
Postup: Mrkvu očistíme, nakrájame na hranolky a v miske zmiešame s olivovým olejom. Upečieme ju v rúre do mäkka. Do mixéra vložíme vychladnutú upečenú mrkvu, tvaroh, štavu z citróna a vymixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Mrkvu v receptúre môžeme nahradiť aj tekvicou hokkaido alebo batátmi.
 
 
Príspevok, ktorý zdieľa Jeme zdravo (@jemezdravo.eu)

Postup: Ako prvé nakrájame kápiu na malé kocky. Šalotku nakrájame nadrobno a necháme speniť na panvici na lyžici masla. Zľahka pridáme prehriať kúsky kápie a následne panvicu odložíme zo sporáka. Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom, soľou a mletou paprikou. Vmiešame vychladnutý obsah panvice.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií
The cookie settings on this website are set to „allow cookies“ to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click „Accept“ below then you are consenting to this.
Close

source