Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
alebo
Lasagne si najprv namočíme do studenej vody približne na 15 minút. Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak prelisujeme a pridáme mleté mäso. Restujeme na silnejšom plameni, aby sa nám mäsko poriadne oddeľovalo. okoreníme ho a pridáme lúpané paradajky a pretlak. Premiešame, pridáme bazalku a varíme asi 25 minút.
Bešamel : V hrnci si rozpustíme olej a maslo, posypeme to múkou a postupne pridávame mlieko, za stáleho miešania. Až pokým sa nám nevytvorí krém. Okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový orech, odstavíme.
Vrstvíme: Na spodok pekáča alebo zapekacej misy ukladáme pláty lasagní. Na to dáme časť bravčového ragú.Potom položíme ďalšie pláty lasagní. Za tým vylejem hustý bešamelový krém. A znova lasagne, ragú, vstvíme pokým sa všetko neminie. Posledná vsrstva sú lasagne. Úplne som zabudla na syr. No keď ich robím teraz, viem že je veľmi potrebný 🙂 Pečieme ich v rúre na 180 stupňov asi 40 minút. Dobrú chuť 🙂
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s., a. s. © 2009 – 2022.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe – Yegon.
Made in Slovakia     Cestovanie po Slovensku

source