Chuť a vôňa kávy dodáva sladkým maškrtám punc luxusu. Pripravte si s nami kávové dezerty, ktoré nie sú náročné, a pritom vyzerajú a chutia ako z cukrárne.
Samozrejme! V zozname kávových dezertov nesmie chýbať tiramisu. Ide o jeden z najznámejších dezertov vôbec a celkom určite najpopulárnejší kávový zákusok.

Pravé Tiramisu: taliani nedajú dopustiť na recept, v ktorom sa žĺtky s cukrom premiešajú s krémovým mascarpone a bielkovým snehom. Tento krém sa potom ukladá medzi cukrárske piškóty máčané v silnej káve s kvapkou mandľového likéru. Povrch sa popráši kakaom a to je všetko!

Otvoriť recept
Pravé talianske Tiramisu

Pravé talianske tiramisu
Nekompromisne dbajte na dodržanie surovín a dôverujte klasickému receptu. Len vtedy si doma vytvoríte to…

Tiramisu torta: podobne vzniká aj táto vynikajúca a rýchla torta, v ktorej sme skrátenie času vynechali vajíčka.

Otvoriť recept
Super rýchla tiramisu torta

Super rýchla tiramisu torta
Keď vynecháme vajíčka a krém pripravíme len z mascarpone a smotany, dostaneme super…

Cappuccino cheesecake: už ste skúšali tento jednoduchý dezert so sušienkami, kávou plnkou a fantastickou polevou. Láska na prvý vyskúšanie!

Flan: tradičný španielsky dezert, ktorý sa pripravuje nad parou alebo vo vodnom kúpeli v rúre. Tento sa skladá z tradičnej karamelovej polevy a delikátneho kávového pudingu. Mňam!

Otvoriť recept
Fantastický kávový dezert (Flan)

Fantastický kávový dezert (Flan)
Španielsky dezert, ktorý sa priam rozplýva na jazyku.

Panna Cotta: táto krásna panna cotta je vynikajúca vďaka kávovej želatíne, ktorá v spojení so smotanovou časťou dodáva dezertu luxusný vzhľad.

Otvoriť recept
Mramorová kávová panna cotta

Mramorová kávová panna cotta
Jednoduchý a chutný dezert, ktorý v sebe spája podmanivú vanilku a výraznú...

Kávová pena: ak máte chuť na rýchly kávový dezert, táto mocha pena je jasná voľba.

Otvoriť recept
Jemná mocha pena

Jemná mocha pena
To najľahšie spojenie kávy a čokolády.

Pozornosť si celkom určite zaslúžia aj kávové maškrty, ktoré si vyžadujú trochu pečenia. Stále však ostávajú osviežujúce a rovnako luxusné, ako ich nepečené príbuzné.
Káva a orechy v jednoduchej torte: túto tortu pripravíte raz-dva. Korpus je základom chutí a krém ušľaháte len zo zopár surovín. Potom už len stačí prepojiť ich a môžete servírovať.

Otvoriť recept
Kávovo.orechová torta

Kávovo-orechová torta
Vynikajúca a vláčna torta ako stvorená ku šálke horúceho čaju alebo dobrej kávy.

Pečené kávové zrná: tieto sušienky sú jednoduché a dokonale sa hodia k šálke dobrej kávy.

Otvoriť recept
Sušienky kávové zrná

Sušienky kávové zrná
Pečené mini sušienky, ktoré vyzerajú ako kávové zrnká a voňajú i chutia...

Kávové rezy: vláčny čokoládový korpus, osviežujúci marhuľový džem, bohatý kávový krém a trochu kakaa na posypanie. Tieto rezy sú fantastické!

Otvoriť recept
Kávové rezy s vláčnym čokoládovým korpusom

Kávové rezy s vláčnym čokoládovým korpusom
Tento korpus je tak výborný, že by mohol fungovať ako samostatný koláč. Ešte lepší...

Kávová roláda: a náš výber uzatvára síce jednoduchá, ale delikátna roláda s kávovým korpusom i šľahačkou.

Otvoriť recept
Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda
Keď káva nestačí, tak si ku nej pripravte aj nejaký lahodný dezert v tomto duchu. Táto jednoduchá...

Používate french press?
French press alebo tiež cafeolette, plongeur alebo cafeti re piston. Nápad na tento spôsob prípravy kávy, resp. kávovar sa prisudzuje francúzovi Benjaminovi Thompsonovi.

Recepty.sk

French press - káva jednoducho a rýchlo

Zostaňte v obraze, všetky dôležité novinky vám zašleme na váš e-mail.
Aktivujte si službu a dostávajte upozornenia na recepty dňa.

source