pondelok, 29 apríla, 2024

Garry's Mod vymazáva 20 rokov obsahu po tom, čo Nintendo odošle oznámenia o zastavení šírenia

Garry's Mod , populárna sandboxová hra z roku 2006, ktorá sa objavila na moddingovej scéne okolo softvéru Valve's Source, nedávno vydala Nintendo oznámenia o zastavení šírenia. Výsledkom je, že Facepunch Studios, vývojári Garry's Mod , sú v procese odstraňovania približne 20-ročného obsahu súvisiaceho s Nintendom z hry.

V aktualizácii stránky Garry's Mod 's Steam vývojári uviedli: „Niektorí z vás si možno všimli, že niektoré dielne súvisiace s Nintendo boli nedávno odstránené. To nie je chyba, odobratia prišli od Nintenda.”

Aktualizácia pokračuje: „Úprimne povedané, toto je dosť spravodlivé. Toto je obsah Nintenda a je na nich, čo povolia a nepovolia. Nechcú, aby ste sa s tými vecami hrali v Garryho Mod – to je ich rozhodnutie, musíme to rešpektovať a stiahnuť čo najviac.“

Napriek súdnej povahe spoločnosti Nintendo , nehovoriac o jej tvrdej ochrane imidžu svojej značky a jej maskotov, je oznámenie od spoločnosti Nintendo trochu šokujúce. Ako aktualizácia pokračuje, obsah Nintendo bol hosťovaný na Garryho Mod už takmer 20 rokov. Modely nespočetných maskotov Nintenda, ako je Mario, boli prenesené do zdrojového enginu pre zábavu každého, kto hrá Garry's Mod od úplného začiatku. Je zvláštne, že Nintendo zrazu z ničoho nič vynúti sťahovanie takého množstva obsahu, najmä preto, že flexibilita zdrojového enginu v Garry's Mod bola veľkou súčasťou príťažlivosti hry, ktorú spopularizovali na začiatku 2010. množstvo herných osobností z Youtube, ktoré hrajú sociálne dedukčné hry pre viacerých hráčov v Garry's Mod, ako napríklad Prop Hunt a Trouble In Terrorist Town . Samozrejme, môžete tiež namietať, že Facepunch bol niekedy až príliš zhovievavý, pokiaľ ide o to, čo povolili na Garry's Mod , a dávalo zmysel rozhodnutiu Nintenda konať po takom čase.

Zdá sa, že doplnky s tematikou Nintendo sa začali sťahovať pred niekoľkými mesiacmi , aj keď Facepunch až do dnešného dňa verejne neprezradil, že spoločnosť tieto stiahnutia vydala. Tento proces odvtedy „prebieha“ a vývojári stále pracujú na jeho odstránení, čo je pochopiteľne herkulovská úloha.

V skutočnosti je to tak veľa, že na samom konci aktualizácie Facepunch žartuje, že: „Ak nám chcete pomôcť tým, že odstránite svoje nahrané súbory súvisiace s Nintendo a už ich nikdy nenahráte, veľmi by nám to pomohlo.“

Tento článok sa pôvodne objavil na Kotaku .

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY