pondelok, 29 apríla, 2024

Nová Kia Tasman bude najčudnejšie vyzerajúci pickup, a to je dobrá vec

Pred niekoľkými mesiacmi sme zdieľali špionážne fotografie novej Kia Tasman , prvého pickupu značky. Stredne veľká karoséria Tasman , určená predovšetkým pre Austráliu , Afriku a Stredný východ, aby bojovala s nákladnými vozidlami ako Ford Ranger a Toyota Hilux , sa rýchlo blíži k svojmu debutu a Kia práve zverejnila prvý oficiálny ukážkový obrázok. Napriek obalu, ktorý navrhol umelec Richard Boyd-Dunlop z Nového Zélandu, môžeme vidieť, že Tasman bude mať najpodivnejší štýl spomedzi všetkých pickupov na predaj – a myslím si, že je to dobrá vec.

Tasman má super hranaté, vzpriamené proporcie s tupou tvárou, ktorá mi pripomína hrocha. Malé kryty svetlometov sú zasunuté do rohov a nad výrazným nárazníkom sa otvára mriežka v tvare čeľuste. Svetlomety prúdia do čiernych plastových škatúľ blatníkov, ktoré vyzerajú celkom cool, a Tasman má robustné terénne pneumatiky.

Môžeme tiež vidieť vyvýšený C-stĺpik, niekoľko pekných ostrých povrchových línií po stranách, schodíky zasadené do zadného nárazníka a zadné svetlá, ktoré vyčnievajú zo zadných rohov. Celkovo je to zatiaľ charakteristická vec, určite nie len prepracovaním akýchkoľvek existujúcich nákladných vozidiel. Kia podstupuje mimoriadne odvážne štylistické riziká s novými autami, ako sú EV6 , EV9 a K4 , a tieto riziká sa vyplatili – rok 2023 bol najlepším predajným rokom značky vôbec. Ak chce Kia skutočne konkurovať na takom konkurenčnom trhu, musí vyniknúť a zdá sa, že Tasman presne to urobí.

Napriek tomu nepoznáme veľa detailov o mechanike Tasmana či pohonných jednotkách, ktoré majú pre kupcov nákladných vozidiel očividne obrovský význam. Predchádzajúce správy hovorili, že Tasman dostane turbodieselový 2,2-litrový motor s automatom alebo manuálom a mohol by dostať aj dvojturbo 3,3-litrový V6 od Kia. Tlačová správa spoločnosti Kia hovorí o umiestnení Tasmana:

Koncept „The Path Never Takeen“ stelesňuje dobrodružného ducha modelu Kia Tasman, ktorý bude inšpirovať zákazníkov, aby sa vydali na cesty plné objavovania a dobrodružstva vo vozidle, ktoré uprednostňuje spoľahlivosť a výkon. Prostredníctvom tejto témy bude Kia Tasman viesť ľudí k neznámej a krásnej krajine. Okrem toho, že bez námahy plní úlohu pickupu zameraného na prácu, je Tasman navrhnutý tak, aby vyhovoval rôznym osobným potrebám zákazníkov. Univerzálne nákladné vozidlo Kia, vhodné pre náročný životný štýl 24 hodín denne, 7 dní v týždni, podporí aj tie najextrémnejšie voľnočasové aktivity.

Napriek tomu, že nákladné vozidlo vyzerá v podstate pripravené, Kia tvrdí, že Tasman nebude predstavený skôr ako v roku 2025. Prototypy Tasman boli testované v USA, a hoci to nevyhnutne neznamená, že sa nákladné vozidlo bude predávať tu, Kia už predtým hovorila o vývoji nákladných vozidiel. pre americký trh a silné zvesti poukazovali na to, že Tasman sa ponúka v Amerike. Pokiaľ bude Kia klásť dôraz na kamióny, kombinácia výstredného dizajnu značky a vynikajúcej hodnoty z nej môže urobiť víťaza.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY