pondelok, 29 apríla, 2024

Hra Cole Escola 'Oh, Mary!' otvoriť na Broadwayi po vypredanom behu na Broadway

Mary Todd Lincoln mala veľké ambície stať sa hviezdou kabaretu, aspoň podľa dramatika Cole Escola . Teraz si ju bývalá prvá dáma zaslúži na najväčšom pódiu zo všetkých.

"Ach, Mary!" sa presúva na Broadway po vypredanom, dvakrát predĺženom koncerte v divadle Lucille Lortel v centre Manhattanu. Hra, ktorú napísala Escola ako manželka prezidenta Abrahama Lincolna v hlavnej úlohe, sa začne v predpremiérach v divadle Lyceum 26. júna pred premiérou 11. júla. Obmedzené 12-týždňové zasnúbenie sa skončí 15. septembra.

Vyšinutá komédia sleduje úbohú, udusenú Mary Todd Lincoln v týždňoch, ktoré viedli k atentátu na 16. prezidenta. Ako uvádza tlačová správa, „v tejto jednoaktovej hre, ktorá konečne skúma zabudnutý život a sny pani Lincolnovej cez optiku idiota, je veľa neopätovaných túžob, alkoholizmu a potláčaných túžob.“

"Ach, Mary!" beží svižných 80 minút a hral na nadšené recenzie počas svojho pôsobenia mimo Broadway. Kritik New York Times Joshua Barone roztomilo opísal show ako „Tak hlúpe. Taký táborový. Tak nečakané. A […] senzačný." Vo svojej recenzii napísal: „V newyorskom divadle momentálne nie je nič také prekvapujúce ako „Ach, Mary!“ […] druh šou, pri ktorej sa vám bude dusiť, a to v tom zmysle, že prídete o rozum od radosti, a že by ste mohli byť len vyšinutý.“

Escola, komik, ktorý sa až tak nezaujíma o historickú presnosť, je známy najmä vďaka filmom „Difficult People“, „Search Party“ a „At Home With Amy Sedaris“.

Sam Pinkleton režíroval "Ach, Mary!" v ktorom si zahrali aj Conrad Ricamora ako Mary's Husband, James Scully ako Mary's Teacher, Bianca Leigh ako Mary's Chaperone a Tony Macht ako Mary's Husband's Assistant. Kompletný kreatívny tím pre produkciu Broadway zahŕňa dots (scénický dizajnér), Holly Pierson (kostýmy), Cha See (svetelný dizajnér), Daniel Kluger (zvukový dizajn a pôvodná hudba), Drew Levy (zvukový dizajnér), Leah J. Loukas (návrhár parochní), Addison Heeren (dozor rekvizít) a David Dabbon (hudobné aranžmány).

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY