pondelok, 29 apríla, 2024

Prečo si ARK Invest myslí, že je „úžasný čas“ investovať do špičkových technológií

Ďalšia veľká vec? Ako investovať do súkromných technologických spoločností

ARK Invest vo veľkom vsádza na súkromné technologické spoločnosti.

"Je to úžasný čas investovať do inovácií," povedal tento týždeň pre CNBC " ETF Edge " hlavný futurista firmy Brett Winton. "Obaja rizikové expozície, ako aj verejné inovačné spoločnosti sú dnes neuveriteľne dobre hodnotené, aby mohli investovať dlho."

Winton spolupracoval s tímom ARK Invest na vytvorení fondu ARK Venture Fund (ARKVX) , uzavretého intervalového fondu, v septembri 2022.

Fondy s uzavretým intervalom umožňujú investorom investovať do súkromných spoločností za ich čistú hodnotu kedykoľvek, bez ohľadu na volatilitu trhu. Investori potom môžu štvrťročne predávať späť fondu počas konkrétnych časových rámcov.

Podľa webovej stránky ARK Invest boli najväčšími súkromnými podielmi fondu k 10. aprílu Epic Games, SpaceX, Freenome a Anthropic.

"Intervalové fondy boli navrhnuté špeciálne tak, aby umožnili každodenným investorom investovať do menej likvidných aktív," povedal Winton. "Nemusíte byť akreditovaným investorom… a môžete investovať za čistú hodnotu aktív."

Ku štvrtkovej uzávierke ARK Venture Fund vzrástol o 29 % od dátumu svojho založenia. K dnešnému dňu sa však znížil o viac ako 7 %.

Vylúčenie zodpovednosti

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY