pondelok, 29 apríla, 2024

„Megalopolis“ Francisa Forda Coppolu sa blíži k francúzskej distribučnej dohode s indie Banner Le Pacte

V období pred svetovou premiérou v súťaži na filmovom festivale v Cannes je 135-minútový epos Francisa Forda CoppoluMegalopolis “ na dobrej ceste k predaju francúzskemu distribútorovi Le Pacte .

Nezávislá spoločnosť, ktorej predsedá skúsený francúzsky distribútor Jean Labadie, momentálne rokuje o dohode. Zdá sa to ako zvláštny zápas pre taký drahý film vzhľadom na pomerne skromnú veľkosť Le Pacte. Hoci má spoločnosť nedávne hity, vrátane „Anatomy of a Fall“ od Justine Triet a „Jeanne du Barry“ od Maiwenn, nemusí byť schopná plytvať na P&A. Coppolov právnik Barry Hirsch, ktorý tiež pôsobil ako producent, sa obracal so štúdiami a streamermi, aby si zabezpečil ušľachtilú dohodu so záväzkom P&A vo výške viac ako polovice rozpočtu filmu 120 dolárov, podľa zasvätencov z odvetvia. Čakajúca dohoda s Le Pacte naznačuje, že film, ktorý si Coppola sám financoval, by nemuselo získať štúdio pre celosvetový pakt. Okrem záväzku P&A je ďalšou požiadavkou, ktorá odradila potenciálnych kupcov, skutočnosť, že producenti, vrátane Coppola, hľadajú polovicu príjmov z filmu, dokonca aj pre Francúzsko.

Ako uviedlo Variety , získanie francúzskeho distribútora pred Cannes je zásadným krokom, pretože film má premiéru v súťaži. Aj keď sa film nakoniec predá streamerovi, bude potrebovať uvedenie v kinách vo Francúzsku podľa pravidla z Cannes, ktoré vyžaduje, aby každý súťažný film mal miestnu kinodistribúciu. Toto prísne pravidlo bolo prvýkrát stanovené správnou radou filmového festivalu v Cannes v dôsledku rozsiahleho škandálu, ktorý pramenil z programovania dvoch filmov Netflix, Bong Joon Ho „Okja“ a Noaha Baumbacha „The Meyerowitz Stories“, v súťaži v roku 2017. Odvtedy sa Netflix do Cannes nevrátil a svoje filmy predstavuje na filmovom festivale v Benátkach. Vzhľadom na to, že „Megalopolis“ sa chystá predať spoločnosti Le Pacte, je bezpečné predpokladať, že Netflix nie je v hre o kúpu filmu. Streamer nikdy neuvoľňuje svoje filmy vo francúzskych kinách kvôli miestnym pravidlám okien, ktoré vyžadujú, aby služba po uvedení do kín počkala 15 mesiacov, kým sprístupní film svojim predplatiteľom. Amazon alebo Apple, ktoré mali premiéru filmu Martina Scorseseho „Killers of the Flower Moon“ v Cannes a Paramount ho uviedol do kín, by mohli byť stále v kurze.

Coppola je jedným z niekoľkých ikonických filmárov, ktorí sa zúčastnia filmového festivalu v Cannes, spolu s Georgom Millerom s filmom Furiosa v hlavnej úlohe s Anyou Taylor-Joy, ako aj s Georgom Lucasom , ktorý bude ocenený čestnou Zlatou palmou.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY