pondelok, 29 apríla, 2024

Kráľ Charles III oznamuje návrat k povinnostiam voči verejnosti po diagnostikovaní rakoviny

Viac ako dva mesiace po tom, čo kráľ Karol III. odhalil, že mu bola diagnostikovaná stále nešpecifikovaná forma rakoviny , panovník oznámil, že sa v najbližších týždňoch vráti k „povinnostiam voči verejnosti“.

Okrem niekoľkých verejných vystúpení – vrátane pozdravov priaznivcov mimo bohoslužby na Veľkonočnú nedeľu minulý mesiac – kráľ Karol III. urobil krok späť od kráľovských povinností, keď sa liečil na rakovinu, počas ktorej „pokračoval v štátnych podnikoch a úradné papiere ako obvykle."

V piatok sa však Buckinghamský palác podelil so správou, že „Jeho Veličenstvo kráľ sa čoskoro vráti k povinnostiam pred verejnosťou po období liečby a zotavovania sa po jeho nedávnej diagnóze rakoviny“.

„Aby sme pomohli pri dosiahnutí tohto míľnika, kráľ a kráľovná budúci utorok spoločne navštívia centrum na liečbu rakoviny, kde sa stretnú s lekármi a pacientmi. Táto návšteva bude prvou z množstva externých záväzkov, ktoré Jeho Veličenstvo podnikne v nasledujúcich týždňoch,“ uvádza sa na webovej stránke kráľovskej rodiny.

„Kráľ a kráľovná okrem toho budú hostiť Ich veličenstva cisára a cisárovnú Japonska na štátnu návštevu v júni na žiadosť vlády HM.

Možno nie náhodou, správy o návrate kráľa Karola III. ku kráľovským povinnostiam prichádzajú len deň po tom, čo sa objavili správy, že britskí úradníci aktualizovali dlhý dokument s kódovým názvom „Operácia Menai Bridge“, ktorý podrobne popisoval kráľovské plány pohrebu po jeho smrti. Daily Beast navyše citoval priateľov kráľa Karola III., ktorí o jeho stave povedali: "Nie je to dobré."

(Kráľ Charles III neprezradil, akú „formu rakoviny“ má; hoci rakovina bola objavená, keď podstúpil liečbu „nezhubného zväčšenia prostaty“, Buckinghamský palác uviedol, že nejde o rakovinu prostaty.)

Trendy

Kráľovské vyhlásenie v piatok pokračovalo: „Keďže sa blíži prvé výročie korunovácie, Ich Veličenstva zostávajú hlboko vďačné za mnohé láskavosti a želania dobra, ktoré dostali z celého sveta počas radostí a výziev minulého roka.

Kráľova nevesta, Kate Middleton, tiež nedávno oznámila svoju vlastnú diagnózu rakoviny a chemoterapiu uprostred neustále rastúcich klebiet, ktoré ju obklopovali po tom, čo odstúpila od verejných vystúpení a kráľovských povinností.


source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY