sobota, 27 apríla, 2024

Rada fondu Hipgnosis Songs má rada „možnú“ ponuku Blackstone vo výške 1,5 miliardy dolárov

Správna rada fondu Hipgnosis Songs Fund v pondelok uviedla, že podporí ponuku na prevzatie od Blackstone , ak gigant private equity oficiálne predloží svoju ponuku vo výške 1,5 miliardy dolárov na hudobný licenčný fond.

Blackstone v sobotu (20. apríla) v takzvanej „možnej ponuke“ uviedol, že je pripravený ponúknuť 1,24 USD za akciu alebo približne 1,5 miliardy USD v hotovosti za problémový fond hudobných licenčných poplatkov, čo predstavuje 8,7 % prémiu oproti posledná záverečná cena akcie. Blackstoneova ponuka prichádza dva dni po tom, čo Concord Music so sídlom v Nashville ponúkol 1,4 miliardy dolárov .

Fond kótovaný v Londýne, ktorý vlastní práva na piesne Neila Younga , Journey , Lindsey Buckingham , Blondie a ďalších umelcov, zaznamenal prudký pokles ceny akcií, keďže hodnota jeho portfólia bola znížená a dividendy investorov boli znížené. Tým, že predstavenstvo v pondelok podporí vyššiu ponuku, zrejme naznačilo akcionárom, že na dosiahnutie najvyššieho výnosu zvolí najrýchlejšiu cestu.

„Predstavenstvo po preskúmaní Návrhu so svojím finančným poradcom… naznačilo spoločnosti Blackstone, že Návrh má hodnotu, ktorú by bolo vhodné odporučiť svojim akcionárom, ak by Blackstone oznámil pevný úmysel predložiť ponuku,“ Hipgnosis Songs Fund ' uviedla správna rada s v podaní.

Správna rada bola opatrná, keď povedala, že si nemôže byť istá, že Blackstone predloží oficiálnu ponuku, ale uviedla, že „bude naďalej poskytovať spoločnosti Blackstone a jej poradcom prístup k potvrdzujúcej due diligence, aby mohla spoločnosť Blackstone čo najskôr oznámiť pevný zámer predložiť ponuku. ako je to možné,“ povedal.

Dovtedy riaditelia Hipgnosis naďalej jednohlasne odporúčajú akcionárom ponuku Concordu.

Každá transakcia si vyžaduje trojštvrtinovú väčšinu podpory akcionárov. Minulý týždeň predstavenstvo a inštitucionálni investori zastupujúci 30 % akcií fondu v obehu uviedli, že podporujú ponuku Concordu.

Táto navrhovaná dohoda, zverejnená vo štvrtok (18. apríla), ocenila každú akciu Hipgnosis na 0,93 GBP (1,14 USD), čo je prémia približne jednej tretiny záverečnej ceny fondu z predchádzajúceho dňa.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY