sobota, 27 apríla, 2024

Horúca červená NSX Ayrtona Sennu je na predaj za viac ako 600 000 dolárov

Meno „Senna“ je magnetom vo svete motoršportu – celého športu, obdobie – a keď sa jedno z jeho osobných áut objaví na predaj, zamávajú vlajky a vybuchnú ohňostroje. Tentoraz je to jeho žiarivo červená Honda NSX , jedno z troch áut NSX , ktoré vlastnil, a momentálne ho AutoTrader v Spojenom kráľovstve ponúka za približne 622 000 dolárov.

Tento konkrétny model je z roku 1991 a Senna ho choval vo svojom dome v Portugalsku. V Honde ho často vídať ako nástrojuje po Algarve a bolo to uvedené v Sennovom dokumente z roku 1992 „Racing Is in My Blood“. Auto poháňa 3,0-litrový V6 s výkonom 271 koní a má maximálnu rýchlosť 165 mph. Má najazdených 39 100 míľ.

Senna, idol Formuly 1 z Brazílie, ktorý vyhral tri tituly majstrov sveta jazdcov, mal údajne zásluhu na tom, aby presvedčil Hondu, aby spevnila podvozok modelu po testovaní predsériového auta v Japonsku počas jeho vývoja.

V súčasnosti je NSX vo vlastníctve Roberta McFagana, ktorý ho kúpil v Portugalsku v roku 2013 a odvtedy ho skladuje vo svojom dome mimo Londýna . Toto isté auto jazdilo na okruhu Imola v Taliansku pred piatimi rokmi na podujatí pri príležitosti 25. výročia Sennovej smrti na trati.

"Sám som veľkým fanúšikom Sennu a bol som potešený, keď som mohol dostať do rúk NSX, ktoré bolo spracované k dokonalosti," povedal McFagan. "Bolo skutočným potešením vlastniť jedno z najslávnejších áut skutočnej športovej legendy a vzrušenie z jazdy v Sennovom aute nikdy nezmizne."

Aj tri desaťročia po jeho smrti sa pravidelne objavujú spomienky na Sennu. Začiatkom tohto roka Lego vydalo model svojho pretekárskeho auta McLaren MP4/4, často označovaného za jedno z najúspešnejších pretekárskych áut F1 všetkých čias.

Kompletné špecifikácie NSX a podmienky nákupu sú uvedené na webovej stránke AutoTrader UK.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY