sobota, 27 apríla, 2024

Tieto alternatívy Rolex dokazujú, že skvelé hodinky môžu byť lacné

Ak si zakúpite nezávisle skontrolovaný produkt alebo službu prostredníctvom odkazu na našej webovej stránke, spoločnosť Rolling Stone môže získať províziu od partnera.

Stručný prehľad: Najlepšie alternatívy Rolex na nákup online

Logo korunky Rolex možno brať doslovne; Švajčiarska značka je nesporným kráľom hodiniek . Podľa správy Morgan Stanley z roku 2022 o stave švajčiarskeho hodinárskeho priemyslu má Rolex 29% podiel na švajčiarskom hodinárskom trhu – viac ako Omega, Cartier Watches, Longines a Patek Philippe dohromady. A podiel na trhu zápästia celebrít Rolexu je pravdepodobne ešte vyšší, pričom takmer každý rapper, herec a slávna osobnosť niekedy videli nosiť Rolex.

Bohužiaľ, Rolexky sa v posledných rokoch stali obzvlášť ťažko dostupnými. Problémy s dodávateľským reťazcom Covid spôsobili prudký nárast cien a neprestali rásť. Dnes už mnohé modely Rolex prekročili päťcifernú hranicu. Našťastie nepotrebujete 10 000 $+, aby ste získali klasický pekný vzhľad značky. Nižšie sme zhrnuli niektoré z najlepších alternatív Rolex , ktoré možno získať už za 75 dolárov.

Najlepšie alternatívy Rolex na nákup online

Pretože Rolex je taký všadeprítomný – a svoje ikonické vzory v priebehu rokov príliš nezmenil – nie je príliš ťažké nájsť cenovo dostupnejšie hodinky, ktoré vyzerajú ako Rolex. A to nehovoríme o lacných preklepoch. Mnohé z najlepších alternatív Rolex pochádzajú od renomovaných, cenovo dostupných značiek so spoľahlivými pohybmi a odolnými konštrukciami. Sú to hodinky, ktoré môžete nosiť každý deň, či už do práce, do potravín alebo na dovolenku.

Nižšie sme vybrali niektoré z najlepších alternatív Rolex s možnosťou pre každý z ikonických modelov Rolex.

1. Timex M79 Automatic

Timex

Submariner je najznámejší model značky Rolex, ktorý sa vyznačuje otočným ponorným rámom, detailmi inšpirovanými armádou a konštrukciou z nehrdzavejúcej ocele. Tento Timex M79 spĺňa všetky požiadavky a dokonca sa môže pochváliť automatickým pohybom pri štarte. Dodáva sa v niekoľkých štýlových farbách vrátane klasickej čiernej, ako aj v peknej hnedej farbe pre dobrodružnejších zákazníkov. Aj keď nie je taký ponorný ako ponorka, M79 je stále odolný voči vode až do 50 metrov, takže je bezpečné pokračovať v plávaní alebo sprchovaní.

2. Shinola Monster GMT

Huckberry

Hodinky GMT, navrhnuté na sledovanie dvoch rôznych časových pásiem, boli vynájdené spoločnosťou Rolex už v roku 1955. Teraz sa číslovaný ciferník a robustný letecký dizajn dostali aj do iných značiek, vrátane tohto moderného, pekného Shinola Monster GMT . Hodinky sú vyrobené v Detroite pomocou švajčiarskeho automatického strojčeka s 50-hodinovou rezervou chodu (táto hodinky udržia v chode, keď ich nemáte na zápästí) a štýlovou tmavomodrou paletou. Sú to tiež veľmi schopné potápačské hodinky vďaka hodnote odolnosti voči vode 1 000 stôp.

3. Solárny chronograf Seiko SSC813 Prospex

Amazon

Najdrahší Rolex, aký sa kedy predal, bol Rolex Daytona, ktorý predtým vlastnil Paul Newman, ktorý získal 17,8 milióna dolárov na aukcii v roku 2017. Dokonca aj Daytony, ktoré neboli vo vlastníctve Hollywoodu a/alebo hodinárskych honorárov, sa predávajú za obrovské sumy, čo nás núti obrátiť sa na hodinky ako tieto Seiko Prospex SSC813 pre robustný vzhľad inšpirovaný pretekmi. Tento je solárny a môže sa pochváliť šesťmesačnou rezervou batérie, takže ani nepotrebuje často vidieť slnko, aby neprestal tikať. Rovnako ako všetky hodinky Seiko, aj vy môžete očakávať mimoriadne odolnú a spoľahlivú kvalitu za danú cenu.

4. Burei Automatic

Amazon

Vždy ste chceli ležérnu eleganciu Rolex Datejust? Pozrite sa na tento automatický Burei . Japonské hodinky sú v podstate Datejust dupe s jubilejným náramkom, ryhovanou lunetou a dátumovou komplikáciou. Stále sú to však solídne hodinky: strojček je automatický Seiko NH-35A, sklíčko je zafírové odolné voči poškriabaniu a zákazníci tlieskajú prémiovému dojmu hodiniek. Majte ho po ruke pri ďalšej elegantnej príležitosti alebo dodajte lesk neformálnym víkendovým outfitom.

5. Seiko 5 SNXS73

Oyster Perpetual Alternative

Amazon

Rad Seiko 5 je preplnený fantastickými alternatívami Rolex, najmä ak máte radi čisté línie Oyster Perpetual. Tento SNXS73 je skvelým príkladom, ktorý sa môže pochváliť efektívnym, klasickým vzhľadom a spoľahlivým automatickým strojčekom. Napriek cene pod 100 dolárov väčšiny Seiko 5 sú veľmi dobre postavené. Vlastním jeden už niekoľko rokov a stále vyzerá ako nový, dokonca aj po plávaní v oceáne, cestovaní a každodennom narážaní.

6. Tradícia Vaer S3

Pre viac vojensky inšpirovaný vzhľad, à la Rolex Air-King, si pozrite tento Vaer S3 Tradition . Je to pocta historickým vojenským hodinkám a vyznačuje sa odolnou kvalitou vyhotovenia a vodotesnosťou. Má vodotesnosť 100 metrov, používa zafírové sklíčko na tvári a má rýchlo vymeniteľné remienky.

7. Akékoľvek hodinky Tudor

Amazon

3 548,51 $ 3 954,50 10 % zľava

Pravdepodobne najlepšia alternatíva Rolex je tiež… vyrobená Rolexom? Tudor , pre neznalých, bol vytvorený v roku 1926 ako cenovo dostupnejšia súrodenecká značka Rolexu. Hodinky Tudor sú rovnako dobre vyrobené a rovnako odolné ako hodinky Rolex (Tudor istý čas dodával vojakov US Navy Seals a French Marine Nationale), ale stoja podstatne menej; priemerný Tudor je asi 4000 dolárov. Navyše majú celkom dobrú hodnotu a niektoré modely vyzerajú veľmi podobne ako Rolex.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY