sobota, 27 apríla, 2024

Damon Albarn hovorí, že víkendová dvojka Blur's Coachella je „pravdepodobne naším posledným koncertom“

Damon Albarn povedal, že „toto je pravdepodobne náš posledný koncert“ počas setu Blur počas druhého víkendu na Coachelle 2024 včera večer (20. apríla).

Legendárna britpopová kapela – v zložení Albarn, gitarista Graham Coxon , basgitarista Alex James a bubeník Dave Rowntree – vystúpila na hlavné pódium každoročného hudobného a umeleckého festivalu už druhý sobotňajší večer (20. apríla).

A keď sa pripravovali na 'Tender', poslednú pieseň noci, Albarn sa zveril davu: “V duchu jasnosti a pravdy je toto pravdepodobne naše posledné vystúpenie”.

Prichádza po tom, čo Albarn v decembri vyhlásil, že skupina bude mať až do odvolania pauzu , pričom povedal, že je toho na mňa priveľa.

"Je čas ukončiť túto kampaň," povedal. "Je toho na mňa priveľa." Bola to správna vec a obrovská česť znova hrať tieto piesne, tráviť čas s týmito chalanmi, urobiť album, bla-bla-bla.“

Pokračoval: "Nehovorím, že to nezopakujem, bol to krásny úspech, ale nezaoberám sa minulosťou."

Blur's set na Coachella Weekend 2 nájdete v oficiálnom livestream videu nižšie:

Blur hrali na Coachella Weekend 2:

'Sv. Karlove námestie
'Popscene'
„Problémy v Centre správ“
"Beetlebum"
"Zbohom Albert"
„Trimm Trabb“
'Čas vypršal'
'spev vtákov'
"Smrť strany"
'Dievčatá a chlapci'
„Song 2“
"Narcista"
'Tender'

Počas prvého víkendu sa na Blurovom sete objavil Albarn, ktorý vysielal svoju frustráciu z nadšeného davu počas stvárnenia skladby 'Girls & Boys' .

"Môžete to urobiť lepšie ako to," povedal účastníkom v jednom bode, ktorý sa stretol s tichým davom. Keď stále nedostal požadovanú odpoveď, frontman povedal: „Už nás nikdy neuvidíš, takže by si to mohol kurva aj zaspievať. Vieš, čo hovorím?"

Albarn predtým hovoril s KROQ o publiku Coachella a povedal: “Neviem, je to divná Coachella, pokiaľ ide o publikum, viete. Niekedy je to ťažké vedieť, pretože sú skutočne na vlastnej planéte.“

Počas oboch víkendov sa k Blur pripojili Torres Martinez Cahuilla Bird Singers, skupina kmeňových spevákov z oblasti púšte Mojave v Kalifornii. To najlepšie z ich víkendového setu nájdete tu.

Neskôr v tomto roku bude vydaný nový dokument a koncertný film, ktorý mapuje obrovský rok 2023 skupiny Blur , vrátane tvorby ich prvého albumu po ôsmich rokoch, ' The Ballad of Darren ', a ich dvoch masívnych vystúpení na štadióne vo Wembley .


source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY