sobota, 27 apríla, 2024

Hayden Christensen sa vracia do tanku Bacta v novom klipe zo zákulisia „Obi-Wan Kenobi“ (EXKLUZÍVNY)

V „ Obi-Wan KenobiLucasfilm vzkriesil viac so svojou sériou z roku 2022 pre Disney+, než len rovnomenného majstra Jedi, ktorý sa ukryl po udalostiach „ Star Wars : Epizóda III – Pomsta Sithov“. Prehliadka tiež oživila jeho najväčší konflikt – možno jeho najväčšie zlyhanie – s bývalým učňom Anakinom Skywalkerom, ktorého temná strana Sily premenila na Sithského lorda Dartha Vadera. A navyše prinieslo späť viacero prvkov franšízovej ikonografie, ktoré siahajú až k pôvodným filmom – najmä tanku bacta.

Počas mnohých rokov identifikovaných trubicou naplnenou vodou, v ktorej sa Luke Skywalker (Mark Hamill) zotavoval po stretnutí s wampou vo filme „Impérium vracia úder“, sa nádrž s bactou odvtedy stala synonymom liečenia jeho zatiaľ neznámeho otca Vadera, ktorý ako prvý objavil sa v ňom vo filme Garetha Edwardsa „Rogue One: A Star Wars Story“. Vo filme „Obi-Wan Kenobi“ diváci po prvý raz uvidia sithského lorda v neskrátenom znení, čo je úloha, ktorá si od producentov show vyžadovala, aby znovu vytvorili známu scénu, do ktorej nakoniec ponoria herca Haydena Christensena , ktorý si zopakuje svoju rolu Vadera. prvýkrát po desaťročiach.

V klipe z pripravovanej šou pre fyzické médiá Lucasfilm skúma, ako jeho kreatívny tím postavil nádrž a pripravil Christensena na hranie zjazvenej postavy pod vodou bez pomoci kyslíkového regulátora. „Bolo naozaj dôležité otestovať to vopred, aby ste sa uistili, že osvetlenie je správne, farba vody je správna, aby ste sa uistili, že protéza drží a nie sú tam žiadne vzduchové bubliny,“ vysvetľuje spoluvýrobca Stephanie Peters. . "Pretože sme to nepodvádzali." Bol to Hayden bez akéhokoľvek dýchacieho prístroja, ktorý zadržiaval dych."

Koproducent série a produkčný dizajnér Doug Chiang, ktorý od roku 1999 pracuje na projektoch súvisiacich s „Hviezdnymi vojnami“, bol nadšený z príležitosti predviesť toto slávne miesto, aj keď uznal, že by to znamenalo riziko demýtizácie. "Po prvýkrát sme chceli odhaliť Vadera vo všetkých jeho rôznych štádiách," hovorí Chiang.

„V niektorých ohľadoch je lepšie byť tajomnejší,“ priznáva. "Ale tu sa teraz snažíme odlúpnuť vrstvy."

Klip podrobne popisuje mnohé z trikov, ktoré tím Lucasfilm použil na oživenie miesta. Medzitým Christensen hovorí, že aklimatizácia na podmienky pod vodou – najmä na tie, kde nebolo možné zobraziť bubliny – mu poskytla príležitosť naučiť sa novú zručnosť. „Musel som byť úplne ponorený do vody a zadržiaval som dych,“ hovorí. „[Takže] som začal spolupracovať so skvelým potápačským trénerom, ktorý ma naučil rôzne dýchacie techniky.

„Myslím, že moje najdlhšie zadržané dychy boli asi dve a pol minúty,“ spomína a naznačil, že samota bola príjemná, dokonca aj v protetike od hlavy po päty. "Bolo tam prekvapivo pokojné."

„Obi-Wan Kenobi: Kompletná séria“ prichádza v rozlíšení 4K UHD z Lucasfilmu 30. apríla 2024.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY