sobota, 27 apríla, 2024

Všetko, čo potrebujete vedieť o Cassandre Novej, Deadpoolovi a Wolverinovom prekvapivom X-Villainovi

Obrázok k článku s názvom Všetko, čo potrebujete vedieť o Cassandre Novej, Deadpoolovi & Wolverinov prekvapivý X-zloduch

Obrázok : Marvel Comics

Cassandra Nova je Charles Xavier bez filtra – bez výčitiek svedomia, že nepoužije svoje obrovské schopnosti na nič iné, než na svoj jedinečný cieľ: pomstu svojmu bratovi. Po narodení mŕtveho dieťaťa sa doslova udržala z nenávisti k nemu, takže… je to veľa!

Ale Cassandrina efektivita ako darebáka X-Men spočíva v tom, že je to vzácna postava, ktorá bola predstavená ako skutočne dosahujúca svoje počiatočné ciele. Úplne prvým počinom Cassandry v komikse je zmanipulovať preživšieho bratranca Bolivara Traska, architekta programu Sentinel, aby si mohla stiahnuť jeho genetický materiál pre seba, aktivovať Sentinel Master Mold a použiť ho na výrobu radu Wild Sentinel. ktoré okamžite vypustí na nevedomé mutantské obyvateľstvo Genosha. V priebehu niekoľkých hodín je jej rukami mŕtvych 16 miliónov mutantov – genocída s takými desivými, ďalekosiahlymi dôsledkami , že dokonca aj v neustále sa meniacej kontinuite superhrdinských komiksov sa mutanti Marvelu len sotva začínajú skutočne zotavovať a ísť ďalej.

Dokonca aj po jej úvodnom dejstve, ktorým je takmer vyhladenie zmutovanej rasy, prvých pár oblúkov Nových X-Men zahŕňa Cassandrin plán pomsty, ktorý sa divoko vymkne kontrole na Zemi a vo vesmíre. Hoci je Cassandra zdanlivo zabitá po tom, čo ju priviedli do Xavierovho sídla na výsluch po odštartovaní genocídy v Genoshane, Cassandra psionicky zamieňa svoje vedomie do Charlesovho tela, pričom jeho umiestňuje do svojej geneticky sabotovanej fyzickej formy v nádeji, že ho zabije, kým bude bábkami jeho tela. Nakazí X-Men nano-sentinelovým vírusom, ktorý takmer dokončí prácu pri vyhladzovaní Charlesových najlepších študentov, a dokonca sa jej podarí utiecť do vesmíru so Shi'armi a destabilizovať Impérium na ceste – takmer presvedčivo Charlesa o- a opäť milenka cisárovná Lilandra, že pozemskí mutanti boli infikovaní nejakým druhom šialenstva, čo si vyžiadalo ich úplné zničenie.

Cassandrino bezprostredné dedičstvo dokonca aj mimo neho formovalo toľko z toho, čo bolo dôležité v Morrisonovej práci na New X-Men: prostredníctvom nej založili koncept sekundárnej mutácie, pripravili pôdu pre svetové budovanie kultúry mutantov a ich prítomnosť v ľudskej spoločnosti. , podnietené Cassandrovým/Charlesovým odhalením ich mutantskej identity, ktorú Morrison skúmal počas celej doby písania knihy. Cassandrino vyčíňanie na pomstu tiež čiastočne zakladá Xavierovu školu ako kampus, kde žijú a učia sa stovky študentov – čo de facto pretrvá počas 21. storočia. Napriek tomu, že Cassandra nie je v raných častiach New X-Men zastúpená v takej miere, je postavou, ktorá zásadne formuje veľkú časť tohto komiksu – a tým pomohla vytvoriť New X-Men ako jeden z definujúcich a vplyvných seriálov. vo franšíze pre nové storočie.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY