sobota, 27 apríla, 2024

Tento týždeň sme vyzdvihli to najlepšie z Milánskeho týždňa dizajnu

Terminál 02 od Samuela Rossa pre Kohlera

Tento týždeň sme na Dezeene informovali naživo z tohtoročného milánskeho týždňa dizajnu o kľúčových inštaláciách , výstavách a uvedení na najväčšie svetové dizajnérske podujatie.

Tím Dezeen poskytol exkluzívne ukážky produktov, inštalácií a podujatí, ktoré sa počas týždňa konajú v celom meste.

Medzi inštaláciami bola inštalácia filmára Davida Lyncha v Salone del Mobile a kaleidoskopická inštalácia výskumného štúdia Chromasonic pre Google .

Zhrnuli sme dvanásť kľúčových inštalácií tohto roku , medzi ktoré patrí séria monumentálnych sklenených portálov od českého sklára Lasvit a žiarivo-oranžová brutalistická inštalácia Samuela Rossa pre Kohlera .

Nafukovacie kreslo z kolekcie herného nábytku Brännboll od IKEA
IKEA počas milánskeho týždňa dizajnu predstavila kolekciu herného nábytku

V ďalších novinkách v Miláne IKEA uviedla na trh kolekciu herného nábytku navrhnutého tak, aby spochybňovala tradičný herný dizajn, ktorá obsahuje 20 kusov sedadiel, úložného priestoru a príslušenstva navrhnutých tak, aby umožnili pohlcujúcejší herný zážitok.

Dizajnérka Maria Vittoria Paggini, ktorá bola vystavená aj v Miláne, použila farebné tapety a nástenné maľby na pretvorenie svojho domáceho interiéru „porno-elegantnou“ premenou .

vnútorný pohľad na The Vessel by Heatherwick Studio
Loď od Thomasa Heatherwicka sa má znovu otvoriť tento rok

V správach o architektúre bolo oznámené, že The Vessel od Thomasa Heatherwicka sa tento rok znovu otvorí po jej zatvorení v auguste 2021 kvôli štyrom úmrtiam samovraždou z atrakcie.

Konštrukcia bude uzavretá oceľovou sieťou ako stratégia prevencie samovrážd, zatiaľ čo jej najvyššia platforma zostane naďalej uzavretá.

Stará burza v Kodani
Budova Børsen v Kodani začala tento týždeň horieť

V Kodani zachvátil budovu Børsen zo 17. storočia požiar, ktorý spôsobil pád jej 56 metrov vysokej veže .

Kedysi sídlila mestská burza a patrí medzi najznámejšie budovy dánskeho hlavného mesta.

Vrchol Legends Tower
Oklahoma City má najvyšší mrakodrap v USA

V ďalších novinkách v oblasti architektúry udelila Komisia pre plánovanie mesta Oklahoma súhlas na zvýšenie výšky Legends Tower , ktorá má byť najvyšším mrakodrapom v USA.

Začiatok výstavby sa odhaduje už v júni, architektonické štúdio AO a developer Matteson Capital požiadali o povolenie zvýšiť výšku mrakodrapu z 1750 stôp (533 metrov) na 1907 stôp (581 metrov).

Logo a rebranda New York Jets
New York Jets zmenilo svoje logo

V dizajnových novinkách predstavil tím New York Jets NFL svoje nové logo , ktoré po prvýkrát od 90. rokov zahŕňa prúdové lietadlo.

Logo, navrhnuté tak, aby spájalo „cool a nostalgiu“, je súčasnou aktualizáciou loga, ktoré pôvodne navrhol bývalý videorežisér tímu Jim Pons.

Dom
Dom od HGX Design bol jedným z najpopulárnejších projektov tohto týždňa

Medzi obľúbené projekty tohto týždňa patril dom, ktorý „plynie ako hudba“ od HGX Design , parížsky dom a štúdio definované exponovanými materiálmi a farebnými akcentmi a pavilón od Spaceworkers s betónovými a zelenými keramickými dlaždicami .

Naše najnovšie lookbooky obsahovali obývacie izby s hmatateľným organickým moderným interiérom , hotelové interiéry charakteristické eklektickým dizajnom a domácnosti, v ktorých podlahy zlepšujú spojenie medzi interiérom a exteriérom .

Tento týždeň na Dezeene

Tento týždeň na Dezeene je náš pravidelný súhrn hlavných správ tohto týždňa. Prihláste sa na odber našich noviniek, aby ste si boli istí, že vám nič neunikne.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY