sobota, 27 apríla, 2024

iPadOS 18 by sa mohol dodávať so vstavanou aplikáciou Kalkulačka po 14 rokoch bez kalkulačky

iPadOS 18 by sa mohol dodávať so vstavanou aplikáciou Kalkulačka po 14 rokoch bez kalkulačky

Apple/Andrew Cunningham

Minulý rok spoločnosť Apple predstavila možnosť nastavenia viacerých časovačov naraz v aplikácii Hodiny na svojich rôznych platformách.

„Naozaj žijeme vo veku zázrakov,“ povedal Craig Federighi zo spoločnosti Apple v oficiálnej prezentácii spoločnosti , pričom mlčky uznal priepasť medzi zjavnou jednoduchosťou funkcie a množstvom času, ktorý Apple potreboval na jej implementáciu.

Ďalšia verzia iPadOS môže obsahovať ďalšiu z týchto funkcií „vek zázrakov“, zjavne jednoduchú vec, ktorú sa Apple rozhodol nikdy nerobiť z dôvodov, ktoré spoločnosť nemôže alebo nechce vysvetliť. Podľa MacRumors môže byť iPadOS 18 konečne aktualizáciou, ktorá prináša verziu aplikácie Apple Calculator prvej strany pre iPad.

Kalkulačka bola jednou z úplne prvých aplikácií pre iPhone, ktorá bola dodaná s iPhone už v roku 2007, ale záhadne a nevysvetliteľne chýbala na iPade, keď bol uvedený na trh v roku 2010. Je to tiež úplne posledná z tých pôvodných chýbajúcich aplikácií, ktoré si našli cestu do iPadu. obrazovka – Akcie, Hodiny, Hlasové poznámky a Počasie, to všetko zaznamenali skok predtým, pričom aplikácia Počasie prichádza až v roku 2022 .

Nejde o to, že iPad nie je schopný počítať; funkcia vyhľadávania Spotlight už dokáže zvládnuť základné matematické a konverzné otázky a kalkulačné aplikácie tretích strán ako PCalc , Numerical² , Calcbot a nespočetné množstvo voľne stiahnuteľných no-name kalkulačných aplikácií sa pridalo k vyplneniu medzery. . Nikdy však nebolo jasné, prečo sa spoločnosť Apple rozhodla nedodávať aplikáciu Kalkulačka prvej strany s iPadom, keď ju od roku 2007 dodávala s každým iPhonom a od roku 1984 s každým Macom.

Nová aplikácia Kalkulačka by mala byť viac než len jednoduchým portom aktuálnej aplikácie pre iOS alebo macOS. Apple zrejme plánuje malú revíziu aplikácie Kalkulačka pre macOS 15 s páskou s históriou na sledovanie minulých výpočtov, oknom s nastaviteľnou veľkosťou a aktualizovaným dizajnom okrúhleho tlačidla, ktorý viac napodobňuje verziu pre iOS. Verzie mnohých aplikácií Apple pre iPad a macOS v súčasnosti zdieľajú veľa kódu – Akcie, Hlasové poznámky, Správy, Domov, Počasie, Hodiny a ďalšie majú v podstate rovnaký dizajn a rozloženie v oboch operačných systémoch – takže je to spravodlivá stávka. že táto prepracovaná aplikácia pre Mac a novo predstavená aplikácia pre iPad budú rovnaký softvér.

Najmenej jedného vývojára prominentnej kalkulačky pre iPad sa zdalo, že sa správa, že jeho aplikácia by mohla byť Sherlocked túto jeseň, neodradila.

"Áno, videl som článok MacRumors," napísal vývojár PCalc James Thomson na svojom účte Mastodon , pričom nereagoval na nikoho konkrétneho. "Áno, je to v poriadku."

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY