sobota, 27 apríla, 2024

Tesla zlacňuje svoj kontroverzný softvér Full Self-Driving o 4 000 dolárov

Tesla znížila cenu svojho softvéru Full Self-Driving v USA a Kanade. Za príspevok od spoločnosti na X teraz stojí v USA 8 000 USD (alebo 11 000 USD pre kupujúcich v Kanade) za pridanie takzvanej schopnosti úplného samojazdenia (FSD). To je menej z 12 000 USD (16 000 USD), podľa Electrek , ktorý tiež uvádza, že Tesla ukončila možnosť vylepšeného autopilota v hodnote 6 000 USD. Súčasní vlastníci s týmto balíkom môžu upgradovať na FSD za 2 000 dolárov.

Asistenčné funkcie Tesly pre vodiča sú už roky pod drobnohľadom zo strany regulátorov a napriek názvu, Full Self-Driving nemá v tejto fáze plne prevziať kontrolu nad ľudským vodičom. Tesla na svojej webovej stránke uvádza, že súčasné funkcie FSD „vyžadujú aktívny dohľad vodiča a nerobia vozidlo autonómnym“. V marci spoločnosť údajne zaviedla mandát , ktorý vyžaduje, aby jej zamestnanci poskytli kupujúcim demonštráciu FSD predtým, ako si budú môcť vziať domov svoje nové autá, aby mohli vidieť, čo softvér ponúka.

Najnovší pokles cien prichádza niekoľko dní po tom, čo Tesla znížila mesačné náklady na svoje predplatné FSD – ktoré nedávno označovala ako Full Self-Driving (Supervised). Predplatné, ktoré predtým stálo 199 dolárov mesačne, teraz stojí 99 dolárov mesačne. Tesla tiež tento víkend znížila štartovacie ceny svojich vozidiel Model Y, X a S o 2 000 dolárov. Začiatkom tohto mesiaca Tesla oznámila, že jej dodávky vozidiel za Q1 2024 zaostali za očakávaniami s medziročným poklesom o osem percent.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY