sobota, 27 apríla, 2024

MYT+GLVDK vytvára reštauráciu v priemyselnom štýle v Mexico City

Štúdio MYT+GLVDK v Mexico City navrhlo rýchlu neformálnu reštauráciu , kde sú steny z odkrytého betónu pokryté vlnitým zeleným kovovým pletivom.

Kancelária vedená Andrésom Mierom y Teránom a Reginou Galvanduque dokončila architektonickú aj grafickú identitu pre Órale Milanga , ktorý sa nachádza v luxusnej mestskej štvrti Polanco.

Interiér reštaurácie Órale Milanga v Mexico City
Reštaurácia Órale Milanga je navrhnutá tak, aby mala uvoľnenú atmosféru, ktorá sa šíri jej interiérom aj značkou.

Reštaurácia oslavuje „utešujúce a milované“ jedlo, milánske jedlo, o ktorom mnohé krajiny tvrdia, že sa zrodilo – v novom koncepte od venezuelského šéfkuchára Jorge Udelmana.

„Órale Milanga navrhuje rýchly neformálny koncept, ktorý vás pozýva na cestu po milánčine, hlavnej postave jednopoložkového menu, ktoré ctí rôzne kulinárske tradície s rôznymi ingredienciami a prípravami,“ povedal MYT+GLVDK .

Pohľad z medziposchodia dolu do jedálne
Olivovozelené akcenty sú bežnou témou, ktorá sa nachádza v stenových paneloch s kovovou sieťkou a čalúnení sedadiel

Pre interiéry prekrylo multidisciplinárne štúdio pôvodné pohľadové betónové steny panelmi z vlnitej olivovo-zelenej siete v kovových rámoch v rovnakom odtieni.

Zrkadlá tiež vypĺňajú rad nástenných rámov, čím vytvárajú dojem väčšieho priestoru pre úzky pôdorys.

Rúrkové oceľové stoličky sprevádzajú barový pult zo svetlého dreva
Rúrkové oceľové stoličky dopĺňajú barový pult zo svetlého dreva

Podobný rám tvorí vysoký otvorený regál na druhej strane reštaurácie, ktorý čiastočne ukrýva zelené schodisko, ktoré vedie k ďalšiemu sedeniu na medziposchodí.

"Prítomnosť zelených tónov, ako aj akcenty dreva a kovania evokujú klasické kaviarne a bary v okolí Milána," uviedlo štúdio.

Zelená kovová konštrukcia tvorí otvorený policový systém, ktorý čiastočne ukrýva schodisko
Zelená kovová konštrukcia tvorí otvorený policový systém, ktorý čiastočne ukrýva schodisko

Na poličkách zo svetlého dreva sú vystavené značkové produkty Órale Milanga, medzi ktoré patria škatule, hrnčeky, konzervy a sklenené fľaše na vodu.

Hostí vyzývame, aby jedli buď pri stoloch s umakartovou doskou alebo pri barovom pulte zo svetlého dreva, pričom oboje udržiava atmosféru v priestore svetlú a jasnú.

Trubkové oceľové stoličky v modernistickom štýle majú sedadlá a valcové operadlá potiahnuté béžovou a olivovou kožou, ktoré ladia so vstavaným sedením.

Teplé LED osvetlenie je vyžarované zo sklenených difúzorov spojených v pároch na zakrivených mosadzných tyčiach, ktoré sú pripevnené ku kovovým rámom.

Znak s nápisom „Milanga“ na podsvietenom paneli
Grafická identita reštaurácie obsahuje robustnú typografiu, ktorá sa používa na značenie a značkové príslušenstvo

Pohodový duch reštaurácie sa odráža v jej grafickej identite, ktorá obsahuje žlté a zelené tóny, „ktoré komunikujú prirodzenosť a radosť z atmosféry… ako aj ingrediencie použité v kuchyni“ podľa MYT+GLVDK.

Spolu s výraznými farbami a robustnou typografiou obsahuje značka aj ilustrovanú skupinu postáv a expresívne línie.

„Návrh brandingu potvrdzuje Órale Milanga ako demokratický, otvorený a nenáročný priestor, kde je užívanie a zdieľanie jedinými priestormi,“ uviedlo štúdio.

Vonkajší pohľad na reštauráciu Órale Milanga v Polanco
Ubytovacie zariadenie Órale Milanga sa nachádza v meste Mexico City (Polanco).

Mier y Terán a Galvanduque založili svoje štúdio v hlavnom meste Mexika v roku 2015 a ponúkajú architektúru, priemyselný dizajn a koncepty a prevedenie značiek.

Tím už predtým dokončil food court v nákupnom stredisku Mexico City s prvkami, ktoré vychádzajú z japonských a mexických dizajnérskych tradícií.

Fotografia je s láskavým dovolením MYT+GLVDK a Órale Milanga.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY