sobota, 27 apríla, 2024

iPad Pro OLED: Všetko, čo doteraz vieme

Táto príručka bola aktualizovaná 24. apríla o 2:10, aby obsahovala nové podrobnosti o aplikácii kalkulačky pre iPad, a 19. apríla o 8:44 ET, aby obsahovala nové zvesti od analytika DSCC Rossa Younga.

Konečne sa to deje. Už o pár týždňov pravdepodobne uvidíme prvý pohľad na dlho povestný OLED iPad. Udalosť Let Loose od Apple nastavená na 7. mája nám môže konečne predstaviť úplne nový výber iPad Pro a iPad Air. Ak sa má veriť náznakom a únikom informácií, všetko sa bude sústreďovať na nové obrazovky a veľkosti pre tablety novej generácie.

Povestné tornádo, ktoré obkľúčilo nadchádzajúci OLED iPad Pro , konečne začalo ustupovať a zanechalo nám celé pole rozptýlené malými zrnkami informácií týkajúcich sa jeho veľkosti, farebných možností a niekoľkých šťavnatých detailov obklopujúcich nový vzhľad jeho OLED obrazovky. . Nový školský iPad Pro a iPad Air by mali vyjsť niekedy na jar, aj keď na úplné odhalenie si možno budeme musieť počkať do mája. Stále máme niekoľko mesiacov na to, aby sme sa tešili z prvého skutočného presadzovania OLED od spoločnosti Apple mimo jej telefónov.

Spoločnosť Apple minulý rok nevydala žiadne iPady 11. generácie , čo je pozoruhodné vzhľadom na to, že spoločnosť z Cupertina v Kalifornii vydáva jeden iPad ročne už viac ako desať rokov. Povesti objasňujú, že Apple si myslí, že toto najnovšie obnovenie je veľké a možno by mohlo znovu objaviť trochu mätúce nafúknutie SKU , ktoré už roky brzdí radu tabletov technologického giganta.

Kedy by mohol Apple vydať OLED iPad Pro?

Väčšina prvotných povestí naznačovala, že Apple predstaví svoje nové iPady v marci. Z výrobnej linky spoločnosti Apple však vychádzajú nové detaily a správa od Bloomberg hovorí, že si budeme musieť počkať niekedy do mája. Na základe niekoľkých anonymných zdrojov sa v správe uvádza, že májové vydanie bude veľké a bude sa sústrediť na nové iPady. Modely Pro dostanú úplne novú obrazovku, zatiaľ čo fanúšikovia iPad Airs budú mať na hranie novú veľkostnú kategóriu s uhlopriečkou 12,9 palca.

Cupertinská spoločnosť práve v marci uviedla na trh svoj nový M3 MacBook Airs s 13- alebo 15-palcovou obrazovkou , takže tento posun do mája nie je taký prekvapivý, pretože spoločnosť chce rozšíriť svoje vydania a zostať v centre pozornosti médií dlhšie. V správe sa uvádza, že spoločnosť Apple potrebovala dokončiť softvér pre svoje nadchádzajúce tablety, a preto došlo k oneskoreniu. V januári guru Apple Mark Gurman z Bloombergu oznámil , že Apple má široký rozsah dizajnov. Nič sa nezmenilo, pokiaľ ide o to, čo prichádza po šťuke. Podľa agentúry Bloomberg bude toto prvé obnovenie iPadu za 18 mesiacov zahŕňať štyri modely: J717, J718, J720 a J721.

Ako prvýkrát informoval Apple Insider s citáciou od výskumníkov trhu z Display Supply Chain Consultants, pri výrobe najnovších tabletov sa vyskytlo niekoľko problémov. Napriek tomu, teraz, keď má Apple trochu viac priestoru na dýchanie, dúfajme, že už nebudú žiadne ďalšie oneskorenia.

Máj bude tiež mesiac pred najväčšou udalosťou roka, WWDC 2024 . To je miesto, kde väčšina povestí naznačuje, že Apple predstaví oveľa viac vylepšení AI pre iOS 18. O AI na iPadOS sa toho veľa nepovedalo, ale ak tam nebude, bude len otázkou času, kedy Apple uvedie nejakú verziu AI. funkcie na svojich tabletoch.

Okrem toho sa objavili náznaky ďalšieho príslušenstva pre iPad, ktoré by si tiež mohlo nájsť cestu na scénu spolu s novými Airs a Pros. Ľudia, ktorí sa zaoberali kódom pre iOS 17.4, našli zmienky o Apple Pencil 3, ktorý sa spája s aplikáciou Apple Find My. S prekvapivým vydaním v minulom roku mala predchádzajúca ceruzka Apple Pencil vysúvací slot USB-C. Tejto verzii s ceruzkou tiež chýbala citlivosť na tlak, takže nová verzia s viacerými možnosťami citlivosti by sa mohla dobre hodiť do novej zostavy „Pro“.

Ale počkajte, je toho viac. MacRumors tvrdil na základe zdroja, ktorý pracuje s dielmi Apple, že ďalší iPad by mohol podporovať bezdrôtové nabíjanie MagSafe. Nehovorilo sa o tom, že by Cupertinská spoločnosť vyrobila úplne novú perifériu MagSafe pre iPady, no nemôžeme si pomôcť, ale predstaviť si nabíjaciu jednotku, ktorá by mohla slúžiť aj ako handsfree stojan. Bloomberg predtým naznačil, že Apple sa snaží vytvoriť iPad so sklenenou zadnou stranou, ktorý by fungoval s MagSafe.

Nový iPad by mohol predstaviť aj úplne novú klávesnicu. Gurman už skôr spomenul , že Apple sa snaží prepracovať Magic Keyboard tak, aby fungovala s iPadom. Povesti naznačujú, že nová klávesnica bude mať väčší trackpad. Najdôležitejšie je, že Apple by mohol prejsť na hliník pre hornú časť klávesnice, čo by mu dalo oveľa viac pocitu z MacBooku ako kedykoľvek predtým. Materiál krytu by zostal rovnaký, ale vďaka nemu by bola celá klávesnica oveľa odolnejšia pre tých, ktorí chcú svoj iPad používať ako hlavný každodenný ovládač.

Čo vieme o OLED iPadu Pro?

Obrázok k článku s názvom iPad Pro OLED: Všetko, čo doteraz vieme

Fotografia : Caitlin McGarry / Gizmodo

Na základe rutinných rád od priemyselných analytikov sa stalo známym, že Apple chce vyrobiť 11,1-palcový a 13-palcový iPad Pro s OLED. To je v porovnaní s najnovšou 12,9-palcovou mini-LED verziou (nazývanou Liquid Retina XDR) a 11-palcovou IPS LCD verziou, ktoré v súčasnosti zaberajú horný koniec radu tabletov Apple. Tieto zvesti boli opätovne potvrdené najnovším slovom z

Nová generácia iPadov sa bude mierne líšiť od predchádzajúcich modelov. 9to5Mac na základe anonymných zdrojov oznámil, že nové iPady Pro budú mať hrúbku takmer o 1 mm menej ako súčasná 10. generácia. Existujúci 11-palcový iPad Pro má hrúbku 5,9 mm, no nový by mohol mať 5,1 mm. Mena 12,9-palcovej verzie má hrúbku 6,4 mm, no nová by mohla byť holých 5,0 mm.

Aby sa doplnili nové veľkosti, povesti tiež naznačujú, že uvidíme aktualizovaný MacBook Air, ktorý roztiahne obrazovku na 12,9 palca.

Čo sa deje s iPadOS 18?

V ďalšej aktualizácii operačného systému, ktorá príde spolu s obnovením iPadu, môžu nastať zaujímavé zmeny. Po prvé, ďalší operačný systém pre tablety by mohol zrušiť podporu pre niekoľko starších generácií iPadov. Podľa povestí, ktoré prvýkrát ohlásil 9to5Mac , to zahŕňa 12,9-palcový iPad Pro 2. generácie, 10,5-palcový iPad Pro a iPad 6. generácie. Ostatné tablety z roku 2019 a neskôr by mali mať stále prístup k novej zostave OS.

Ak sa osvedčené vylepšenia AI pre iOS 18 ukážu ako pravdivé, malo by zmysel priniesť ich aj na iPad. To by mohlo potenciálne znovu objaviť Siri a možno pridať niekoľko nových funkcií vylepšených AI na prenosné platformy Apple.

Do pekla, ďalšia verzia iPadOS môže konečne opraviť funkciu, ktorá chýba od príchodu tabletu Apple. MacRumors na základe anonymného zdroja oznámil, že ďalší operačný systém by mohol prísť s aplikáciou na kalkulačku pre tablety. Je známe, že chýba už viac ako desať rokov a dôvod, prečo sa to hovorí , súvisel so Stevom Jobsom, ktorému sa nepáčil spôsob, akým bol pôvodne implementovaný na prvých prototypoch iPadu.

Na konci minulého mesiaca Apple vydal novú aktualizáciu iPadOS 17.4.1, o ktorej MacRumors potvrdil, že neponúka žiadne náznaky o iPadOS 18. Prinajmenšom môžeme špekulovať, že iPadOS 18 vyjde v rovnakom čase ako iOS 18, ktorý bude pravdepodobne debutovať na WWDC 2024.

Aký výkonný bude OLED iPad Pro?

Už dlho vieme, že Apple chce použiť svoj nový čip M3 vo vnútri iPadu Pro . Bolo to ešte predtým, ako sme mali možnosť pozrieť sa a analyzovať silu a možnosti najnovšieho kremíka Apple M-series, no odvtedy sme mali plnú šancu vyskúšať schopnosti 3nm M3 a jeho výkonnejších bratov. , M3 Pro a M3 Max.

Väčšina konfigurácií M3 pre MacBook Air aj MacBook Pro sa dodáva s 8 jadrami CPU a 8 alebo 10 jadrami GPU. Tieto konfigurácie sa dodávajú buď s 8, 16 alebo 32 GB RAM, hoci ak vezmeme do úvahy, že iPad Pro má maximálne 16 GB integrovanej pamäte, môžete očakávať, že verzia OLED bude rovnaká.

Zistili sme, že čip M3 je celkom všestranný v oblasti produktivity aj grafických úloh. Je o niečo lepší ako čip M2 vo všetkých benchmarkoch, takže to bude určite upgrade pre tých, ktorí sú zvyknutí na verzie M1 alebo M2, a to aj bez ignorovania nového pútavého displeja.

Koľko bude OLED iPad Pro stáť?

Obrázok k článku s názvom iPad Pro OLED: Všetko, čo doteraz vieme

Fotografia : Caitlin McGarry / Gizmodo

OLED zvyčajne stojí viac ako LCD, čiastočne kvôli materiálom a čiastočne preto, že na výrobu jednotlivých komponentov je k dispozícii menej tovární a výrobcov. Na základe priemyselných zdrojov kórejská technologická stránka The Elec (cez MacRumors) tvrdila, že Samsung vyrába prvú sériu 11-palcových OLED iPadov, ale LG pracuje aj na 13-palcových verziách.

The Elec tiež poznamenal, že priemyselní analytici očakávajú, že Apple tento rok dodá 8 miliónov kusov. To je menej, ako si priemysel myslel, že spoločnosť dodá minulý rok, aj keď to môže byť založené na očakávanom dopyte viac ako čokoľvek iné. Apple mal minulý rok niekoľko problémov s poklesom predaja MacBookov, čo viedlo spoločnosť k tomu, že vydala M3 MacBook Pro , ani nie rok po tom, čo konečne začala dodávať verziu M2. To pomohlo vybudovať humbuk okolo čipu M3, najvýkonnejšieho vydaného APU spoločnosti.

To znamená, že iPad Pro by malo zmysel vidieť len zvýšenie ceny. Pokúšať sa uhádnuť presnú cenu by bolo ako hádzať šípky so zaviazanými očami, ale 13-palcový iPad Pro momentálne začína na 1 099 dolároch, ale ak sa chcete rozhodnúť pre viac možností ukladania a mobilného pripojenia, môže ísť aj o 2 000 dolárov. Mohli by sme hádať, že nový iPad Pro bude stáť minimálne o 100 dolárov viac ako súčasná generácia. Elec už skôr informoval, že ďalší iPad by mohol stáť o niekoľko stoviek dolárov viac, dokonca cenu 1 500 dolárov za 11-palcový a 1 800 dolárov za 18-palcový model, čo sa zdá byť vyšší skok, než sa zdá byť praktické.

Taktiež vzhľadom na súčasnú počiatočnú cenu klávesnice Magic Keyboard 300 dolárov, nový hliníkový materiál pravdepodobne zvýši celkové náklady. Budúci iPad Pro bude oveľa luxusnejším produktom, ktorý tiež pretaví Air ako celkovo spotrebiteľský produkt.

iPad Air by tiež mohol dostať inováciu

Obrázok k článku s názvom iPad Pro OLED: Všetko, čo doteraz vieme

Fotografia : Philip Tracy / Gizmodo

Pre tých, ktorí nechcú minúť peniaze navyše za plnohodnotný iPad Pro, môže byť pripravené aj prekvapenie. Podľa analytika dodávateľského reťazca Rossa Younga z DSCC, ktorý je známy svojimi zasvätenými špekuláciami Apple, bude iPad Air aktualizovaný na mini-LED displej. Ako uvádza 9to5Mac , Young svojim predplatiteľom na Twitteri povedal, že 12,9-palcový iPad Air dostane vylepšenú obrazovku, aby mohol využívať zvyšné panely z predchádzajúcej generácie iPadu Pro rovnakej veľkosti.

V žargóne Apple by to bol displej Liquid Retina XDR, čo je niečo, čo sa používa aj na dnešných MacBookoch Pro. Špecifická zmes mini-LED spoločnosti Cupertino využíva nižšiu spotrebu energie ako tradičná IPS LCD obrazovka. Má tiež lepší kontrast a hlbšiu čiernu ako tie lacnejšie obrazovky.

Nie je ani slovo, čo by to mohlo urobiť s cenou novej 12,9-palcovej veľkosti, ale je ľahké si predstaviť, že menší Air je najlepšou úvodnou možnosťou tabletu, zatiaľ čo väčší Air môže byť cenovo bližšie k dnešnému iPadu Pro.

Chcete viac spotrebnej elektroniky Gizmodo? Pozrite si našich sprievodcov po najlepších telefónoch , notebookoch , televízoroch a najlepších slúchadlách . Ak sa chcete dozvedieť o ďalšej veľkej veci, pozrite si nášho sprievodcu všetkým, čo vieme o iPhone 16 .

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY