sobota, 27 apríla, 2024

Kenneth Branagh, Uma Thurman budú hlasovou hviezdou vo filme King of Kings na tému Charlesa Dickensa (exkluzívne)

Kenneth Branagh strávil veľkú časť svojej kariéry uvádzaním do života diel britských spisovateľov Williama Shakespeara a Agathy Christie. Teraz dostane šancu zahrať si iného známeho pisára. Branagh sa predstaví ako Charles Dickens vo filme Kráľ kráľov , ktorý je založený na viere a je inšpirovaný životmi Dickensa a Ježiša Krista.

Uma Thurman sa predstaví ako Catherine Dickens, manželka autora, zatiaľ čo Roman Griffin Davis z Jojo Rabbit prehovorí najmladšieho syna dvojice Walter.

Kráľ kráľov je inšpirovaný „Životom nášho Pána“, poviedkou od Dickensa publikovanou v roku 1934, desaťročia po jeho smrti. Sleduje, ako sa Dickens a Walter – a ich mačka Willa – ponoria do príbehu o Ježišovi.

„Práve prostredníctvom rodiny Dickensovcov naše publikum zažíva život Ježiša Krista a Kenneth Branagh, Uma Thurman a Roman Griffin Davis vnášajú do týchto základných postáv všetky emócie, úctu, srdce a príťažlivosť,“ uviedla producentka Anfernee Kim vo vyhlásení. . „Títo traja herci sú jadrom nášho príbehu a ukotvujú skutočne pôsobivé herecké obsadenie – o mnohých z nich sa tešíme, že sa s nimi v blízkej budúcnosti podelíme.“

Za projektom, ktorý pochádza od režiséra Spartaka Seong-ho „Jay“ Janga, stojí juhokórejský animačný dom Mofac Animation. Jang napísal scenár spolu s Robom Edwardsom, známym pre Disneyho Princeznú a žabu . Jamie Thomason a Andrew Mann sú výkonnými producentmi projektu, ktorý je vo výrobe a hľadá distribúciu.

Branagh sa ako herec a režisér dostal do popredia vďaka Henrymu V. , adaptácia Shakespearovej hry z roku 1989 mu priniesla nominácie na Oscara za herecký výkon a réžiu. Po ôsmich nomináciách získal svojho prvého Oscara za napísanie filmu Belfast (2022). Ako režisér bol naposledy v kinách s adaptáciou Christieho Strašidlo v Benátkach.

Thurman si vyslúžila nomináciu na Oscara za film Pulp Fiction (1994) a uznanie za reteamovanie s filmárom Quentinom Tarantinom za pár filmov Kill Bill , ktoré vyšli v rokoch 2003 a 2004. Na budúci mesiac má v Cannes debut Paula Schradera Oh, Canada . nakrútil rolu vo filme The Old Guard 2 od Netflixu.

Davis debutoval vo filme Jojo Rabbit vo veku 11 rokov, pričom táto rola mu vyniesla nomináciu na Zlatý glóbus a cenu Critics Choice Award. Medzi jeho nadchádzajúce tituly patrí 500 míľ v hlavnej úlohe Billa Nighyho a 152 dní Nicka Frosta.

Branagh je zastúpený spoločnosťami WME, Berwick & Kovačik a Gochman Law Group. Thurman zastupujú CAA, Untitled Entertainment, Wolf Kasteler Public Relations, Jonathan Sanders & Co a Hansen Jacobson. Davis je zastúpený Independent Talent Group a Untitled Entertainment.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY