sobota, 27 apríla, 2024

Milan Design Week 2024: 9 dizajnových trendov, ktoré si všimli redaktori AD

Korálovo oranžová bola chromatickým leitmotívom milánskeho týždňa dizajnu 2024 – farba, ktorú už nie je ťažké zladiť! Dizajnéri sa nevyhýbali ani tomuto odvážnemu odtieňu, či už v podobe malého detailu, objektu alebo celej trojmiestnej pohovky. Jasný, slnečný, rozhodne veselý odtieň, ktorý už nedesí, ho prijali skvelé značky vyrobené v Taliansku ako Zanotta, Cassina, Poltrona Frau a Magis. Či už to bolo v nových produktoch, ako je kontajner Z24 od Mullera van Severena pre Zanottu, alebo v reedíciách, ako sú kreslá Magis's Puppy alebo Bobo od Cini Boeri (odliate v koralovej farbe v pocte dizajnéra Loro Piana organizovanom v showroome v Miláne), bolo jasné, že táto svieža farba západu slnka zahreje na duši. A teraz možno aj naše domovy. — Valentina Raggi , AD Italia

Nová séria Z24 Zanotta debutovala na Milan Design Week. Linka zahŕňala príborník, nočný stolík a dva nízke úložné priestory navrhnuté Mullerom Van Severenom.

Simone Barberis pre Zanottu

Dvadsať rokov po svojom debute sa šteniatko Eero Arnio's Puppy for Magis objavilo na Milan Design Week 2024 zahalené v neprehliadnuteľnej oranžovej „kožušine“.

Foto s láskavým dovolením Magis

Marble Springs Eternal

La Testa di Marmi, inšpirovaná keramikou Testa di Moro, je reinterpretáciou ikony, ktorá po stáročia zdobila sicílske balkóny. 001TDM je výsledkom fascinácie Berenice Curt hlavou vo všetkých jej tvaroch a umeleckých prejavoch a je tu vystavený v záhrade Villa Borsani, Alcova.

Foto s láskavým dovolením Berenice Curt Architecture

Vo vzduchu je túžba po solídnosti, konkrétnosti, materiálnosti – a kúsky, ktoré majú v každom zmysle svoju váhu, prenikajú do domáceho dizajnu. Je teda logické, že materiály ako travertín – a ešte viac mramor – hrajú v tomto týždni dizajnu dôležitú úlohu.

Začína sa filozofickou víziou architektonického a dizajnérskeho štúdia Hannes Peer, ktoré spolu s belgickou spoločnosťou Van Den Weghe, medzníkom v špičkovom spracovaní prírodného kameňa od roku 1969, vytvorilo The Clearing, inštaláciu „hovoriacich“ sôch, ktoré prekračujú tradičné kreatívne hranice, otvárajú dialóg o architektonickej zložitosti a podporujú posun za hranice konvenčnej funkčnosti. Potom je to na odolnosti funkčných kúskov, ktoré okamžite dávajú charakter miestnosti, ako je napríklad stôl Mistral navrhnutý Studiom Dainelli pre Giorgettiho s mramorovými doskami (Calacatta, Calacatta Viola, Grigio Astratto, Zebrino, Portoro a tri nové povrchové úpravy Dover White, Grigio Orobico, Rosso Levanto), na Salvatoriho vytúžené stoly, Love Me Love Me Not od Michaela Anastassiadesa a Taula od Patricie Urquiola, predstavené v nových veľkostiach a s novým výberom guličiek.

Kúsky od Antolini, Neutra, Lithos Design, Kreoo a Molteni&C zavŕšili trend. Jeden detail, jeden kus, celok: Mimoriadne žilkovanie mramoru preniká do nábytku zajtrajška. Elegantné doplnky možno nájsť aj v sochárskych vázach SuonareStelly pre FiammettaV, ktoré odzrkadľujú staroveké rímske stĺpy, a na dekoratívnych maskách Testa dei Marmi, ktorá svoje výtvory vystavila s inštaláciou v záhradách Villa Borsani v Alcove. — Alessandra Pellegrino, AD Italia

Stôl Mistral vo verzii s mramorovou doskou (existuje aj jaseň) navrhnutý Dainelli Studio pre Giorgettiho je sochárskym kusom nábytku, schopným spájať pevnosť a ľahkosť, ktorého nohy pripomínajú tvar plachiet rozvinutých vo vetre.

Foto: Simona Pesarini / © Giorgetti

Spolupráca medzi Hannesom Peerom a Van Den Weghe vyústila do sôch The Clearing, ktoré napriek svojej zjavnej monolitickej povahe odhaľujú vysokú úroveň technickej odbornosti a hlbokého remeselného spracovania, ukazujúce flexibilitu travertínu a mramoru prostredníctvom najmodernejších technológií. končí.

Foto: Danilo Pasquali

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY