sobota, 27 apríla, 2024

Zamestnanci spoločnosti Moderna by mali používať ChatGPT aspoň 20-krát denne, hovorí generálny riaditeľ

Stephane Bancel hovorí so zdvihnutými rukami, na pozadí za ním logá Fast Company

Stéphane Bancel, generálny riaditeľ spoločnosti Moderna na Fast Company Innovation Festival 21. septembra 2023 v New Yorku.
Fotografia : Eugen Gologursky ( Getty Images )

Jeden z popredných svetových výrobcov vakcín spolupracuje s veľkou spoločnosťou AI s cieľom zlepšiť medicínu – a jej generálny riaditeľ je nadšený.

Moderna a OpenAI v stredu oznámili prebiehajúce partnerstvo s cieľom začleniť AI do celého podnikania spoločnosti Moderna a poskytnúť svojim tímom – vrátane právnych, výskumných a výrobných – prístup k ChatGPT Enterprise. Spoločnosť uviedla, že integrácia AI do jej podnikania by jej podľa Wall Street Journal mohla pomôcť prekonať očakávania uvedenia 15 nových produktov v nasledujúcich piatich rokoch.

Stéphane Bancel, výkonný riaditeľ spoločnosti Moderna, pre Journal povedal, že partnerstvo bude kľúčové pre napredovanie v obchodnom procese výrobcu vakcín, keďže sa posúva nad rámec vakcíny proti COVID-19 a vyrába ďalšie lieky mRNA, ktoré môžu zabrániť podobným vírusom a liečiť rakovinu. Bancel pre denník povedal, že je posadnutý ChatGPT od jeho vydania na konci roku 2022 a že jeho cieľom je, aby ho zamestnanci Moderny používali aspoň 20-krát denne. Dodal, že zamestnanci radi využívajú chatbota pri svojej práci.

„Rovnako ako uvedenie osobného počítača v 80. rokoch zmenilo spôsob, akým pracujeme a žijeme, AI je na ceste k úplnej transformácii nášho každodenného života – a OpenAI nám pomáha udávať smer,“ uviedol Bancel vo vyhlásení . „Moderna má ambiciózny plán uviesť na trh viacero produktov v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov a spolupráca so spoločnosťami ako OpenAI je rozhodujúca pre našu schopnosť škálovať a maximalizovať náš vplyv na pacientov.“

Spolupráca medzi Modernou a OpenAI sa začala v roku 2023 spustením verzie ChatGPT od Moderny s názvom mChat . Odvtedy Moderna nasadila viac ako 750 GPT alebo generatívnych predtrénovaných transformátorov na automatizáciu svojho podnikania, vrátane GPT prispôsobených na výber dávok pre klinické skúšky. Značky GPT sú typom modelu veľkého jazyka (LLM) vyvinutého spoločnosťou OpenAI.

„Moderna je lídrom v tom, že umožňuje všetkým svojim zamestnancom používať AI na riešenie zložitých problémov,“ uviedol vo vyhlásení Sam Altman, výkonný riaditeľ OpenAI. „Tešíme sa, že budeme pokračovať v spolupráci so spoločnosťou Moderna, aby sme pacientom v núdzi priniesli novú generáciu liekov.“

Tento článok sa pôvodne objavil na serveri Quartz .

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY