nedeľa, 28 apríla, 2024

House of Greens od 4site Architects ponúka „záhradný zážitok v každom priestore“

Vysadené balkóny obklopujú otvorené obytné priestory v tomto dome v Bangalore , ktorý navrhlo indické štúdio 4site Architects pre rodinu milujúcu prírodu.

Štvorizbový dom s názvom House of Greens je informovaný históriou Bangalore o zelených plochách a parkoch, ktoré mu vyslúžili prezývku „záhradné mesto“ Indie.

House of Greens v Bangalore od 4site Architects
Dom zelených obklopujú vysadené balkóny

"Ako pocta Bangalore je témou domu odrážať záhradu a množstvo zelených plôch," povedal Dezeenovi zakladateľ 4site Architect , Chandrakant Kanthigavi.

„Koncept domu bol starostlivo koncipovaný tak, aby ponúkal záhradný zážitok v každom priestore,“ dodal.

Pohľad zozadu na House of Greens od 4site Architects
Predĺžené podlahové dosky vytvárajú terasy okolo domu

Priamočiary objem domu zelených je definovaný jeho nadrozmernými podlahovými doskami, ktoré sa rozširujú smerom von a poskytujú priestor pre veľké záhradné terasy lemované vlečnými rastlinami.

Pri vstupe cez parkovacie miesto a verandu chránenú jednou z týchto podlahových dosiek vedie dláždená cesta do vstupného priestoru domu. Okrem toho je veľký obývací, jedálenský a kuchynský priestor v tvare L, ktorý obkolesuje zadnú záhradu.

V tomto obytnom priestore bol vyrezaný priestor s dvojitou výškou a lemovaný skladacími sklenenými dverami s dreveným rámom, ktoré sa otvárajú do zadnej záhrady.

Na opačnej strane domu sa vedľa menšej súkromnej záhrady nachádza modlitebňa s vydláždenou cestou vedúcou popri hlavnej spálni k posedeniu v prednej časti domu.

Obývacia izba s dvojitou výškou v dome v Bangalore
Obývacia izba je dvojpodlažná s drevenými zárubňami

Súkromnejší rodinný salónik je lemovaný dvoma ďalšími spálňami a pracovňou a na druhom poschodí je ďalšia spálňa vedľa telocvične, ktorá sa otvára na veľkú strešnú terasu Domu zelených.

Vonkajšie povrchové úpravy domu sú odrezané, aby vytvorili jednoduché pozadie pre rozsiahlu výsadbu. Na prvom poschodí a východnej fasáde je stena z textúrovaného, hnedého lateritového kameňa prepichnutá úzkymi otvormi.

Balkón v dome obklopenom zeleňou
Dom odkazuje na povesť Bangalore ako „záhradného mesta“

V interiéroch sú modernejšie povrchové úpravy kombinované s prácou miestnych umelcov a remeselníkov, vrátane motýľového lustra v obývacej izbe a nástenných malieb vtákov na prvom poschodí.

„Chceli sme vytvoriť prostredie podobné pavilónu pre všetky spoločné priestory a vytvorili sme spoločnú tému palety biofilných materiálov, ktorá zlepšuje vonkajšiu atmosféru,“ povedal Kanthigavi.

Medzi ďalšie nedávno dokončené domy v Indii patrí The Infinite Rise od Earthscape Studio a strešný dom od A Threshold, ktorý ponúka „plynulý prechod medzi vnútorným a vonkajším bývaním“ .

Autorom fotografie je Ekansh Goel zo Studio Recall .

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY