nedeľa, 28 apríla, 2024

Prezrite si premenu mestského domu vo West Village, ktorá hovorí, že Oui kúzlo vintage

Francúzska interiérová dizajnérka Margaux Lafond založila svoje štúdio so sídlom v New Yorku v roku 2020 po rokoch práce v USA s najlepšími talentmi, ako sú ASH a Rafael de Cárdenas. Ako sólový počin bola jej úplne prvá práca pre priateľov priateľov v Paríži. „Požiadali ma o pomoc pri renovácii kúpeľne a pracovne,“ hovorí o malom projekte, ktorého sa s radosťou ujala.

Rýchly posun o dva roky dopredu: Priatelia týchto klientov volali Lafond, ktorí zúfalo potrebovali dizajnéra, ktorý by čo najskôr zvládol výzdobu celého päťposchodového mestského domu. „Preto musíš na všetko povedať áno,“ usmeje sa. Zhodou okolností aj noví (tiež francúzski) klienti Lafondu Thérèse M'Boungoubaya a jej manžel žijú s rovnakým zápalom „povedz áno“. Alebo je to joie de vivre?

„Pred tým, ako sme sa sem presťahovali, som navštívil New York iba raz,“ priznáva M'Boungoubaya, zakladateľ spoločnosti Koba Skincare. Keď M'Boungoubaya dostala správu, že jej manžel bude viesť novú newyorskú kanceláriu svojej firmy rizikového kapitálu, pár si začal prezerať byty zo svojho domu v Londýne. "Nikdy sme ten dom osobne nevideli," spomína si M'Boungoubaya. "Rozhodnutie bolo založené na fotografiách a návode na FaceTime."

M'Boungoubaya a jej manžel podpísali na jar nájomnú zmluvu na mestský dom vo West Village s plánmi presťahovať sa cez leto a usadiť sa pred začiatkom školy pre ich dve malé dcéry. Kvôli obmedzenej časovej osi sa Lafond zaoberal projektom v dvoch fázach – najprv vybavil dom základnými potrebami a nábytkom na prenájom („takmer ako Airbnb,“ hovorí) a potom dokončil dizajn a inštaláciu, keď prišla rodina. "V podstate povedali, 'Dostávame víza v tento deň a náš boj je v ten deň." Mal som teda šesť týždňov na to, aby som to zrealizoval,“ spomína Lafond. Našťastie tento dvojaký prístup fungoval: „Nakoniec sme navrhli niečo, čo zodpovedá tomu, ako skutočne žijeme,“ potvrdzuje M'Boungoubaya.

„Architektúra interiéru sa vyznačuje touto veľmi peknou, ale veľmi ranou estetikou 2000-tych rokov,“ poznamenáva Lafond. Vintage nábytok z rodinnej kolekcie pomohol vytvoriť nadčasovejší vzhľad. Dizajnér zakúpil ďalšie vintage kúsky – pár ležadiel Camaleonda, ustricové kreslo Pierre Paulin a otoman a ďalšie – aby sa vyhli problémom s dodaním a investovali do kvalitných predmetov, ktoré si klienti môžu vážiť. "Títo nás budú nasledovať po zvyšok našich životov," hovorí M'Boungoubaya. "Sú súčasťou rodiny."

Ako súhlas s jej konžským dedičstvom požiadala M'Boungoubaya Lafond, aby získal nové dekoratívne predmety od afrických a afrických amerických umelcov a remeselníkov. „Je to súčasť toho, kým som,“ zdôrazňuje. Veľká časť umenia a textílií je výsledkom tohto úsilia. „Svoj dom používam tak trochu ako predvádzaciu miestnosť. Keď ľudia vojdú do kuchyne, sú ohromení umením,“ hovorí s odkazom na pozoruhodné dielo juhoafrickej umelkyne Lindokuhle Khumalo. Zábava na prvom poschodí, kde je jedáleň s pecou na pizzu na drevo a veľkorysá jedáleň, dáva M'Boungoubayovi šancu nadchnúť začínajúcich umelcov. "Je to tiež dobrý lámač ľadu," hovorí. "Ak môžem pomôcť [upozorniť na umelca], som z toho veľmi šťastný."

Jeden let dole Lafond premenil tmavé zákutie na prízemí na útulný brloh s plyšovým rodinným nábytkom. Na poschodí majú dievčatá svoje vlastné útočisko – kombinovanú herňu a spálňu. V spálňach dizajnér nainštaloval na koľajniciach sériu závesov od podlahy až po strop, čím vytvoril flexibilné miestnosti v rámci existujúceho pôdorysu prenájmu a poskytol dostatočnú tmu na spánok. Na najvyššom poschodí má útočisko M'Boungoubaya a jej manžela vzdušný kútik na čítanie, zakuklenú spálňu a kúpeľňu, ako aj samostatné šatníky.

Mestský dom, ktorý sa kedysi cítil ako obyčajná zbierka izieb v zozname nehnuteľností, teraz rozpráva príbeh o ceste rodiny naprieč kontinentmi, vízii dizajnéra a oddanosti kultúrnemu dedičstvu. Od pivničného brlohu až po pokojné najvyššie poschodie je každý kút naplnený zámerom a identitou, čo svedčí o sile „áno“ – a mágii priestoru, v ktorom sa rodina nielen nachádza, ale aj odráža.

source

Related Articles

NAJNOVŠIE ČLÁNKY