Sezóna papriky a paradajky je v plnom prúde a uprostred leta dobre padne jedlo s nimi pripravené. Dnes som robila rezne z bravčového karé a pripravila som ho na srbský spôsob. Máme radi mäsko na šťave, príprava je jednoduchá, nenáročná a šťavička má výbornú letnú chuť po paradajkách a paprike.
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
alebo
Bravčové karé bez kosti som pokrájala na rezne.
Rezne som po obvode nakrojila, aby sa pri opekaní nekrútili a vyklepala som ich .
Vyklepané rezne som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán, nechala som ich v chlade 1 hodinku odpočinúť.
Očistenú cibuľku som pokrájala na kocky.
Olúpala som strúčiky cesnaku.
Papriku som pokrájala na prúžky a paradajky na tenšie mesiačiky. Ak nemáte práve čerstvú zeleninku, môžete použiť domáce lečo, najmä v zime.
Pripravené mäsko som prudko opiekla z oboch strán v hrnci na rozpálenom oleji – cca 4+4 minúty.
Opečené rezne som vybrala na tanier.
Vo výpeku som orestovala mierne posolenú cibuľku takmer do hneda s malým prídavkom vody. Posolená cibuľka skôr zmäkne.
Podliatie vodou som opakovala celkom 3x za usilovného odškrabávania chutného mäsového výpeku, cibuľka sa týmto procesom ľahko rozpadne a vytvorí výbornú šťavičku.
Pridala som obe mleté papriky a nechala som ich za stáleho miešania rozpustiť.
Vložila som opečené mäsko, podliala horúcou vodou, len do výšky rezňov, vo výsledku nemá byť veľa šťavy a ani nemá byť hustá, nezahusťuje sa múkou! Prikryté som dusila na miernom ohni asi 30 minút, kým mäsko nezmäklo. Pozor, nesmie sa rozvariť! Občas som premiešala a podliala trochou horúcej vody, aby sa nepripálilo.
Ked bolo mäsko takmer mäkké, pridala som pokrájanú papriku a paradajky, spolu som dusila už len 10 minút, aby sa zelenina nerozvarila. Ked bolo hotovo, pridala som rozotrtý cesnak a nechala prikryté ešte postáť, aby sa šťavička pekne prevoňala.
Podávala som s dusenou ryžou a ľadovým hlávkovým šalátom.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s., a. s. © 2009 – 2021.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe – Yegon.
Made in Slovakia     Cestovanie po Slovensku

source