Vďaka šikovnej rúre som dnes pripravila naraz obed aj večeru, aby ostal čas aj na čerstvý sneh 🙂
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
alebo
Bravčovú panenku vyberieme z chladničky, jemne potrieme olejom a posypeme zeleným pomletým korením.
Pokiaľ nám mäso odpočíva, tak dáme piecť do rúry zemiaky nakrájané na štvrťky, posypané rascou a pokropené masťou. A ešte stihneme urobiť aj cesnakovú omáčku.Cesnak očistíme, na menšej panvici spravíme karamel a pridáme strúčiky cesnaku znížime teplotu a opekáme cesnak spolu s karamelom asi 5 minút.
Keď nám cesnak získa zlatú farbu pomaly prilejem sladkú smotanu a trochu vývaru, osolíme a okoreníme, na slabšej teplote necháme smotanu zredukovať a rozmixujeme na hladkú omáčku.
Je čas sa venovať panenke. Na panvici si zohrejeme prepustené maslo a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán, nech sa zatiahne. Preložíme do pekáča, osolíme, prelejeme výpekom a vložíme do rúry k zemiakom dopiecť na 12-15 minút, za občasného polievania výpekom.
Zemiaky sú dopečené, omáčka pripravená, môžeme obedovať kým sú zemiaky správne chrumkavé…
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s., a. s. © 2009 – 2022.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe – Yegon.
Made in Slovakia     Cestovanie po Slovensku

source